ΕΛΛΑΔΑ

Η Τουρκία ζητά την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών στην Αλεξανδρούπολη

η-τουρκία-ζητά-την-έκδοση-των-8-πραξικοπ-814447

Ένα πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης μετά την προσγείωση τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Blackhawk στις 11:50, το οποίο μετέφερε οκτώ πραξικοπηματίες από την Τουρκία.

Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω βλάβης ενώ πετούσε κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και έλαβε άδεια προσγείωσης στην Αλεξανδρούπολη συνοδευόμενο από ζεύγος F-16.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν οκτώ άτομα με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά και με το που πάτησαν στο έδαφο, ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Οι επιβάτες ανήκουν στο σώμα αεροπορίας του τουρκικού στρατού στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής της οποίας συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος. Οι ίδιοι παραδέχτηκαν επίσημα ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Tελικά πρόκειται για τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγούς και δύο αρχιλοχίες.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη των επιβαινόντων. Οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Έκδοση ζητούν οι Τούρκοι

Όπως μεταδίδει η τουρκική Σαμπάχ, ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου ζήτησε την έκδοση των στρατιωτικών που δραπτεύτησαν στην Ελλάδα και οι ελληνικές αρχές του απάντησαν ότι είναι έτοιμες να συνεργαστούν με την Τουρκία και να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο.

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «Twitter».

Από την πλευρά του το ΓΕΕΘΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του τονίζει: «Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό».

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου