ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι κανόνες συνταγογράφησης είναι προς όφελος όλων

εοπυυ-οι-νέοι-κανόνες-συνταγογράφηση-809226
Η εφαρμογή των νέων κανόνων συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων είναι προς όφελος όλων, απαντά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή δημοσιεύματα που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Ο ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι οι νέοι κανόνες αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στη δαπάνη για διαγνωστικές εξετάσεις (περιορισμός claw back), με ταυτόχρονο όφελος για την Πολιτεία και τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας.

«Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση περαιτέρω συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων από τους επαγγελματίες υγείας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως διευκρινίζεται οι νέοι κανόνες «διαμορφώθηκαν έπειτα από στατιστική μελέτη της συνταγογραφικής πρακτικής για διαγνωστικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα της οποίας αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες Βέλτιστης Ιατρικής Πρακτικής και Ορθής Συνταγογράφησης».

Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι η πρόταση του Οργανισμού στάλθηκε για διαβούλευση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι επιστημονικές απόψεις των ιατρικών εταιρειών, ενώ ζητήθηκε και η γνώμη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Κατόπιν, αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας, ώστε να ενσωματωθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

(health.in.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου