ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ το πένθος στο Νοσοκομείο Καβάλας: «Έφυγε» από κορονοϊό ο ιερέας – νοσηλευτής

βαρύ-το-πένθος-στο-νοσοκομείο-καβάλας-808877

Πέθανε πριν από λίγες ώρες ο πατέρας Μιχάλης Νικολαΐδης, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις βδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Καβάλας. Έφυγε ο Μιχαλάκης μας, η «σβούρα των θαλάμων» λένε για εκείνον οι συνάδελφοι του καθώς ο ιερέας εργαζόταν παράλληλα στο νοσοκομείο.

Μια απροσδόκητη κι δυσάρεστη εξέλιξη που σκόρπισε σε θλίψη το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας, καθώς ο 53χρονος ιερέας Μιχάλης Νικολαΐδης δεν εγκατέλειψε ποτέ το πόστο του στο νοσοκομείο, παρά την συνειδητή του απόφαση πριν από περίπου 1,5 χρόνο να χειροτονηθεί και να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού.

Γιατροί και νοσηλευτές έχουν μόνο καλά λόγια να πουν γι’ αυτόν τον μικρόσωμο άνθρωπο με την γιγάντια ψυχή, που επί 25 ολόκληρα χρόνια έδινε καθημερινά τον καλύτερο του εαυτό ως νοσηλευτής, προτού γίνει διοικητικός υπάλληλος κι εν συνεχεία προϊστάμενος στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του νοσοκομείου.

«Ήταν ο Μιχαλάκης μας, η σβούρα των θαλάμων που έτρεχε, πάνω κάνω με αυτή την αστείρευτη ενέργεια του για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς μας» λέει στο protothema.gr, η Κατερίνα Πετράκη, πρόεδρος εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. «Μπορεί να του έλειπε μπόι, όμως η καρδιά του ήταν τόσο μεγάλη που μας χωρούσε όλους» προσθέτει.

Η πρόεδρος των εργαζομένων τον είχε επισκεφτεί πριν από λίγες μέρες και προσπάθησε να του δώσει κουράγιο για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Ενώ όλα έδειχναν ότι μπορούσε να ξεπεράσει τον κίνδυνο (του είχε πέσει ο πυρετός) ξαφνικά οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν. Έκτοτε η ψυχολογία του έπεσε και ο ιός τον κατέβαλε.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου