ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για κομμωτήρια, εκκλησίες και λιανεμπόριο

πότε-θα-γίνουν-οι-ανακοινώσεις-για-κομ-807800

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν έως τις 7 Ιανουαρίου αλλά και τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας για τυχόν άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και τομέων, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι θα ισχύσει στον πολιτισμό.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, όσον αφορά την ψυχαγωγία δεν πρόκειται να ανοίξει έως τις 7 Ιανουαρίου του 2021. “Εδώ θα μπορούσε να κατηγοριοποιήσει κανείς διάφορα θέματα, από τη νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τα θέματα των σινεμά”, ανέφερε και πρόσθεσε πως υπάρχει μια συζήτηση και θα απασχολήσει και την επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση σχετικά με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

“Επομένως, μαζί με τις ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια, θα έχουμε νεότερα για αυτό το θέμα που διακρίνει κάποιους τομείς του πολιτισμού, προς το τέλος της εβδομάδας, αν υπάρχει περιθώριο από το επιδημιολογικό φορτίο να ανοίξουν και αυτά”, τόνισε για να συμπληρώσει πως “προσδοκούμε ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να εισηγηθούν σχετικά στην κυβέρνηση”.

Νωρίτερα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Στέλιος Πέτσας είχε αναφέρει πως στο τέλος της εβδομάδας θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις για τι θα συμβεί με τις εκκλησίες, αλλά και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου, με βάση την αξιολόγηση της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων. Ειδικά για τις εκκλησίες στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι είναι “καμπάνες για όλους μας οι εικόνες στα Harrods” που μπορούν να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου