ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε από κορονοϊό νοσηλευτής στο «Παπαγεωργίου»

πέθανε-από-κορονοϊό-νοσηλευτής-στο-π-806828

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης ένας νοσηλευτής του «Παπαγεωργίου», ο οποίος διατελούσε προϊστάμενος του τμήματος βραχείας ογκολογίας του νοσοκομείου.

Ο 60χρονος έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό και τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου εργαζόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

«Σήμερα θρηνούμε τον ένατο συνάδελφο από κορωνοϊό. Νοσηλευτής 60 ετών ένα χρόνο πριν τη σύνταξη προϊστάμενος τμήματος βραχείας ογκολογίας. Παντρεμένος με τέσσερα παιδιά. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους. Έδινε πολλές ημέρες τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόταν» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα ο κ. Γιαννάκος περιγράφει με μελανά χρώματα τη μάχη που δίνει το νοσηλευτικό προσωπικό απέναντι στην πανδημία.

«Κάθε ημέρα πια μετράμε συναδέλφους που χάνονται ή διασωληνώνονται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ένας ακόμα νοσηλευτής από το νοσοκομείο Τρικάλων, ηλικίας 48 ετών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, αυτή τη στιγμή εννέα νοσηλευτές δίνουν τη μάχη για τη ζωή διασωληνωμένοι στις εντατικές.

«Προκαλεί όμως θλίψη που δεν έχουμε ακούσει ένα συλλυπητήριο μήνυμα από την πολιτεία για όλους αυτούς τους συναδέλφους που χάθηκαν. Ένα περαστικά για τους συναδέλφους που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και για όσους νοσηλεύονται στις κλινικές. Δεν είναι πάνω από όλα η πολιτική» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου