ΕΛΛΑΔΑ

Το έντυπο συναίνεσης που θα υπογράφουμε για τα εμβόλια

το-έντυπο-συναίνεσης-που-θα-υπογράφου-801370

Με απαραίτητο στοιχείο τη συναίνεση θα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε όλα τα σημεία που θα πραγματοποιείται στη χώρα.

Το σχετικό έγγραφο είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά ουσιαστικά τη συγκατάθεση των πολιτών ώστε να προχωρήσει η χορήγηση του εμβολίου.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται με την προφορική ή τη γραπτή συναίνεση των πολιτών, σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα που θα δημιουργηθούν στην Επικράτεια.

Στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα, προβλέπεται ότι οι πολίτες που θα δεχτούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, επιβεβαιώνοντας πως έχουν ενημερωθεί σχετικά με το υπό χορήγηση εμβόλιο, ότι κατανοούν τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού αλλά και για τις αντενδείξεις.

Εάν κάποιος πολίτης δεν είναι σε θέση να παράσχει προφορική συγκατάθεση, τότε το εν λόγω έντυπο θα συμπληρώνεται από κάποιον οικείο του, από τον πάροχο φροντίδας ή από τον δικαστικό συμπαραστάτη.

Συγκεκριμένα στο έντυπο συγκατάθεσης αναφέρεται: “Έχω διαβάσει ή μου εξηγήθηκαν οι πληροφορίες σχετικά με το υπό χορήγηση εμβόλιο έναντι της Covid-19. Κατανοώ τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και τον κίνδυνο μην εμβολιασμού. Έχω ενημερωθεί για τις αντενδείξεις εμβολιασμού με το παραπάνω εμβόλιο στο παραπάνω άτομο. Κατανοώ ότι στη σπάνια περίπτωση εμφάνισης αναφυλαξίας, θα γίνει παροχή επείγουσας θεραπείας. Είχα την ευκαιρία να θέσω ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν ικανοποιητικά“.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου