ΕΛΛΑΔΑ

Εφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα ψυγεία αποθήκευσης των εμβολίων

εφτασαν-στη-θεσσαλονίκη-τα-πρώτα-ψυγε-800207

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα δύο από τα τρία ψυγεία όπου θα συντηρούνται τα εμβόλια για τον κορονοϊό και θα καλύπτουν τις ανάγκες από Έβρο έως και Λάρισα.

Η χωρητικότητά τους είναι για 80.000 με 100.000 εμβόλια. Τα δύο ψυγεία έχουν τοποθετηθεί σε φαρμακαποθήκες που βρίσκονται λίγο έξω, περιφερειακά της πόλης.

Όπως μετέδωσε το OPEN, εκεί θα φυλάσσονται τα εμβόλια στους -80 βαθμούς και θα μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα. Συνολικά η χώρα έχει προμηθευτεί 14 ειδικούς καταψύκτες, που εκτός από τη Θεσσαλονίκη, έχουν τοποθετηθεί σε Αττική, Κρήτη, Πάτρα και Τρίκαλα.

“Είμαστε αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη φαρμακοποθήκη στην ελληνική επικράτεια. Βρίσκεστε σε ένα χώρο ιδιοκτησίας των φαρμακοποιών 6.500 τμ. Κληθήκαμε από το υπουργείο να συμμετέχουμε σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια. Με χαρά μας αποδεχτήκαμε. Περιμένουμε το τρίτο ψυγείο. Είναι ιαπωνικής κατασκευής και έφτασαν εχτές”, είπε ο ΓΓ του συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, κ. Νικολαΐδης, μιλώντας στο MEGA.

“Η αποθήκη έχει 24ωρη φύλαξη και θα συνδράμει και η αστυνομία στη φύλαξή τους. Τα ψυγεία θα μείνουν εδώ”, πρόσθεσε ο ίδιος.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου