ΕΛΛΑΔΑ

Σύγχρονο Κωσταλέξι στη Ρόδο: 31χρονη διεμφυλική ζούσε για 10 χρόνια φυλακισμένη σε τρώγλη

σύγχρονο-κωσταλέξι-στη-ρόδο-31χρονη-διε-800205

Μια 31χρονη διεμφυλική ζούσε για δέκα χρόνια “φυλακισμένη” στο σπίτι της στο χωριό Αρχάγγελος Ρόδου, σε άθλιες συνθήκες.

Η 31χρονη που ζούσε σε δημοτική ενότητα στην ανατολική πλευρά της Ρόδου, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατική”, έπασχε από διαταραχή φύλου και ψυχολογικά προβλήματα και βρέθηκε να ζει υπό άθλιες συνθήκες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα παραπάνω οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να διατάξουν τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση, βρήκαν τη γυναίκα σε ένα “μολυσμένο” και επικίνδυνο για την υγεία της σπίτι. Τα άκρα της 31χρονης έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια και η εικόνα του υπνοδωματίου θύμιζε σκηνές από θρίλερ.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας, που δεν ήθελε καν την συνδρομή των υπερήλικων γονέων της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και σχολιάζοντας ανάλογες περιπτώσεις, ο Κοινωνικός Λειτουργός Σπύρος Στογιάννης, από το Κέντρο Πρόληψης “Δίοδος”, είπε πως “όταν ο άνθρωπος βιώνει μια τέτοια πραγματικότητα που δεν γίνεται αποδεκτή από το περιβάλλον του, δημιουργείται μια πίεση που εσωτερικεύεται. Τότε χρειάζεται ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης τους ακόμη και με παρέμβαση Εισαγγελέα και Κοινωνικών Λειτουργών”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου