ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες καραμπίνες κι εκρηκτικά κουβαλούσε το πλοίο που πιάστηκε στην Κρήτη

χιλιάδες-καραμπίνες-κι-εκρηκτικά-κου-79663

Κοντόκανες καραμπίνες κι εκρηκτικά μετέφερε το υπό σημαία Τόνγκο φορτηγό πλοίο «Trader» που εντοπίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και ελέγχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κισσάμου Χανίων, στην Κρήτη.

Το πλοίο, που είχε αποπλεύσει απο το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας και κατά πληροφορίες είχε προορισμό τον Λίβανο, είχε οδηγηθεί στο πλησιέστερο λιμάνι της Σούδας, για να ξεφορτωθούν με γερανό και να ανοιχτούν-ελεγχθούν τα έξι εμπορευματοκιβώτια που κουβαλούσε. Όπως διαπιστώθηκε, είχε φορτώσει 6.400 κοντόκανες καραμπίνες σε ένα κοντέινερ και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών σε ένα δεύτερο.

Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, το φορτίο αυτό κατασχέθηκε.

Παράλληλα, στο πλαίσιο έρευνας για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, έγινε έλεγχος στο σύνολο των χώρων του με τη συνδρομή και σκύλου του Λιμενικού, καθώς και έλεγχος υφάλων. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε και δειγματοληπτικός έλεγχος στο περιεχόμενο των άλλων τεσσάρων εμπορευματοκιβωτίων με τη συνδρομή πυροτεχνουργού της ΕΛ.ΑΣ., με αρνητικά αποτελέσματα.

Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Σούδας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για το εντεκαμελές πλήρωμά του.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου