ΕΛΛΑΔΑ

Τις πόρτες ξενώνων ανοίγει σε γυναίκες πρόσφυγες και παιδιά η γγ Ισότητας

τις-πόρτες-ξενώνων-ανοίγει-σε-γυναίκε-79648

Θέσεις στις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους προσφέρει στους Ξενώνες Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μετά από συνεννόηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταναστευτικής πολιτικής Π. Κουρουμπλή και Γιάννη Μουζάλα.

Με την απόφαση αυτή, όπως δηλώνει η γεν. γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα, «απαντάμε αλληλέγγυα και ανοίγουμε δρόμους συνεισφοράς και φιλοξενίας, καταρρίπτοντας τα σύνορα του κοινωνικού αποκλεισμού που θέτουν τις γυναίκες πρόσφυγες στο περιθώριο».

Η ΓΓΙΦ στο πλαίσιο των πολιτικών αλληλεγγύης, συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων, που υφίστανται οι γυναίκες πρόσφυγες όπως είναι η εξασφάλιση της συνέχισης του έργου του «Εθνικού Προγράμματος για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», με την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών του πλέγματος των 62 δομών για τις γυναίκες – θύματα βίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, δίνεται προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες περιπτώσεις γυναικών, όπως προσφύγων γυναικών σε κύηση κ.λ.π.

Όπως δήλωσε η κ. Κούβελα «το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να δρούμε με αμέριστη συμπαράσταση στα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, τους Δήμους και τις Περιφέρειες και με σταθερό προσανατολισμό την ευρύτερη δυνατή άρση των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, τη μέγιστη δυνατή φιλοξενία των γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους, χωρίς να επιτρέψουμε η χώρα μας να γίνει, και δε θα γίνει, αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Οι δρόμοι που ανοίγουμε είναι ανθρώπινοι και αξιακοί και απέναντι μας έχουμε τα τείχη της ακροδεξιάς και του διχασμού. Οφείλουμε να τα γκρεμίσουμε».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου