ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή η Βίκυ Σταμάτη

στον-ανακριτή-η-βίκυ-σταμάτη-794558

Κατηγορούμενη για μίζα από τα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους περίπου 773.000 ελβετικών φράγκων, η οποία φέρεται να «επενδύθηκε» σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην Ελβετία, απολογείται η Βίκυ Σταμάτη στους ανακριτές κατά της διαφθοράς.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου για το ποσό αυτό, το οποίο φέρεται να προέρχεται από τα «μαύρα» χρήματα των συμβάσεων για τα υποβρύχια και τα TOR M1, η Βίκυ Σταμάτη καλείται κι αυτή σε εξηγήσεις από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κατηγορείται ότι εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του ασφαλιστήριου συμβολαίου στο οποίο φαίνεται ότι κατέληξε μέρος από τις μίζες, προκειμένου να προχωρήσουν οι επίμαχες προμήθειες.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με όρους, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το εν λόγω συμβόλαιο, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση, εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα. Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε πως η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει καμία εμπλοκή με τις πράξεις που της αποδίδονται, κάτι που αναμένεται να πει και η ίδια στην απολογία της. Από τη μεριά του, ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος επίσης έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους, στην απολογία του κατηγόρησε για ακόμη μία φορά τον εξάδελφό του και τη Βίκυ Σταμάτη ότι βρίσκονται πίσω από το ποσό αυτό.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου