ΕΛΛΑΔΑ

Στις φλόγες θαλαμηγός και ιστιοπλοϊκό στο Νυδρί

στις-φλόγες-θαλαμηγός-και-ιστιοπλοϊκ-790106

Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο σκάφη πολυτελείας, που ήταν δεμένα στο λιμένα του Νυδρίου της Λευκάδας, όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δεμένη θαλαμηγό κατάφερε πολύ γρήγορα να εξαπλωθεί και σε παρακείμενο ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Το γεγονός συνέβη χθες το απόγευμα, όταν στη θαλαμηγό «Jul», υπό βρετανική σημαία ξέσπασε φωτιά. Παρότι η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, η φωτιά πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και στο παρακείμενο ιστιοπλοϊκό σκάφος «Bijou» σημαίας επίσης Μ. Βρετανίας.

Αμέσως αποβιβάστηκαν, χωρίς να διατρέξουν κίνδυνο, οι επιβαίνοντες, ενώ τα δύο σκάφη απομακρύνθηκαν, με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος, από το λιμένα, προκειμένου η φωτιά να μην εξαπλωθεί και σε διπλανά σκάφη.

Στη γιγάντια επιχείρηση απομάκρυνσης των φλεγόμενων σκαφών από το λιμάνι, συνέδραμαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλα δύο ρυμουλκά σκάφη, ενώ σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την πύρινη λαίλαπα, τα δύο σκάφη δεν κατάφεραν να σωθούν με αποτέλεσμα το «Jul» να βυθίζεται, σε βάθος 88 μέτρων, 2,2 ναυτικά μίλια ΒΑ της νήσου Σκορπιού και το «Bijou» να ημιβυθίζεται στη θαλάσσια περιοχή Βλύχου Λευκάδας.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου, του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου