ΕΛΛΑΔΑ

Εκπτωση 20% σε άνεργους, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες από αρτοποιεία στην κεντρική Μακεδονία

εκπτωση-20-σε-άνεργους-πολύτεκνους-και-78904

Ψωμί και αρτοσκευάσματα με έκπτωση 20% θα προσφέρουν σε άνεργους, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες περίπου 1.500 αρτοποιεία σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Γείτονες».

Από τη συγκεκριμένη δράση, την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα σωματεία αρτοποιών, αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερα από 225.000 άτομα (185.000 άνεργοι, 30.000 πολύτεκνοι και 10.000 καταγεγραμμένες μονογονεϊκές οικογένειες).

Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται από τις 15 Οκτωβρίου μπλοκ με 26 κουπόνια (όσα και οι ημέρες του μήνα που είναι ανοιχτά τα αρτοποιεία) από τις διευθύνσεις Πρόνοιας σε κάθε ενότητα. Στη συνέχεια, θα αγοράζουν το ψωμί και όλα τα παραγόμενα προϊόντα από τους φούρνους που θα έχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων τους αναρτημένο το ειδικό σήμα για την έκπτωση του 20%.

Για υπευθυνότητα και κοινωνική αλληλεγγύη από τους αρτοποιούς έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου τη δράση «Γείτονες».

«Οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο κέρδη και λογιστικές πράξεις αλλά και κοινωνικά υπεύθυνες. Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα ωφεληθούν σε καθημερινή βάση», δήλωσε.

Η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας, Ελσα Κουκουμέρια, από την πλευρά της τόνισε: «Σκοπός μας είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να ζουν και όχι απλά να επιβιώνουν. Αυτό το 20% είναι ουσιαστικά το κέρδος του κάθε αρτοποιού και το διαθέτουμε στον κόσμο που πρέπει να τρώει καλά και όχι κάτι υποδεέστερο».

Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε συνεργασία και με ιδιώτες και επιχειρήσεις να επεκταθεί η συγκεκριμένη δράση και σε άλλα προϊόντα.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου