LIFE STYLE

Αστέρες του Χόλυγουντ στο πλευρό των πυρόπληκτων

αστέρες-του-χόλυγουντ-στο-πλευρό-των-π-788545

Σοκαρισμένοι παρακολουθούν την εθνική τραγωδία που «χτύπησε» την χώρα μας και συγκεκριμένα την Αττική άτομα από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ανάμεσά τους και αρκετοί αγαπητοί Ελληνοαμερικάνοι που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, σταρ του Χόλιγουντ και άλλοι διάσημοι.

Οι ίδιοι μέσω αναρτήσεων στα social media, εξέφρασαν την λύπη τους και έδωσαν συλλυπητήρια στους πληγέντες, χρησιμοποιώντας και το παγκόσμιο hashtag, #PrayforGreece… όπου χιλιάδες ξένοι και Έλληνες προσεύχονται για τους πυρόπληκτους.

Μαρία Μενούνος

H ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια, Μαρία Μενούνος, μέσω Instagram, εξέφρασε τη λύπη της και τη συμπαράσταση μας στη χώρα μας, τονίζοντας «Σας έχω στην καρδιά».

«Οι φωτιές έχουν καταστρέψει την Αθήνα. Οι άνθρωποι κολυμπούν για να σωθούν. “Η Ελλάδα θρηνεί και στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, κηρύσσουμε τριήμερο πένθος, είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας. Όμως δεν πρέπει να αφήνουμε το πένθος να μας καταβάλλει. Αυτές οι ώρες, είναι ώρες αγώνα, ενότητας, κουράγιου και προπαντός αλληλεγγύης”.

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με εκείνους που έχασαν τις ζωές τους, όσους έχουν πληγεί και τους γενναίους που μάχονται στη φωτιά. Προσεύχομαι για μια βροχή».

Αντόνιο Μπαντέρας

Μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες και συγκεκριμένα σε όσους επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική έστειλε και ο Αντόνιο Μπαντέρας μέσω Instagtam.

Βλέποντας την τραγωδία που υπέστησαν οι κάτοικοι στο Μάτι και στην Κινέτα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο διάσημος ηθοποιός σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο instagram ποστάροντας μια φωτογραφία με φωτιές.

«Η καρδιά μου είναι με τον ελληνικό λαό που υποφέρει από τις τρομερές επιπτώσεις της καταστροφικής φωτιάς», έγραψε ο ίδιος.

Λούις Χάμιλτον

Συγκινητικό ήταν και το post του τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Λούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός μοιράστηκε στο instagram μία φωτογραφία από την μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες γράφοντας: «Μόλις τώρα είδα τα νέα. Λυπάμαι πολύ με όσα διαβάζω, στέλνω τις προσευχές μου στην Ελλάδα και όλες τις οικογένειες εκεί. Είναι ένας τόσο όμορφο μέρος», έγραψε ο Hamilton.

Νία Βαρντάλος

Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, Νία Βαρντάλος ποστάρει συνεχώς φωτογραφίες στο Instagram από την καταστροφή στο Μάτι αναφέροντας που μπορούν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν κάποιο χρηματικό ποσό για τους πληγέντες των καταστροφών.

Η ίδια επίσης ανέβασε και μία φωτογραφία με φόντο τοπίο από κάποιο ελληνικό νησί, αναφέροντας «Στέλνω την αγάπη μου στην Ελλάδα».

Μέλια Κρέιλιγνκ

Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή από την ταινία “Οι φύλακες του Γαλαξία”, Μέλια Κρέιλινγκ ξεκίνησε καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τους πυρόπληκτους.
Η ανακοίνωσή της:
«Το όνομά μου είναι Melia Kreiling και ξεκινώ αυτή την καμπάνια μετά την τραγική πυρκαγιά στην Αττική χθες. Ως μισή Ελληνίδα/ μισή Αμερικανίδα που μεγάλωσε στην Αθήνα, τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα μου με έκαναν να αισθανθώ τόσο ανίκανη που ήμουν τόσο μακριά και δεν μπορούσα να βοηθήσω.

Είμαι τόσο τυχερή που οι φίλοι μου και η οικογένειά μου είναι τώρα όλοι ασφαλείς, υπήρξαν τρομακτικές στιγμές που δεν ήμασταν σίγουροι, όσο μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές έκαιγαν την καρδιά της πόλης που αποκαλώ σπίτι μου.

Κάποιοι δεν υπήρξαν τόσο τυχεροί. Εκατοντάδες υποφέρουν από εγκαύματα και κάποιοι βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο απολογισμός των θυμάτων ανεβαίνει. Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές.

Η Ελλάδα βιώνει ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση και οι πόροι είναι περιορισμένοι στην εθελοντική προσφορά και στις καμπάνιες. Βρείτε χρόνο να σκεφτείτε αν θέλετε να κάνετε μια προσφορά σε αυτή τη χώρα και στους ανθρώπους της που πάντα ανοίγουν τις πόρτες τους σε όποιον γνωρίζουν και χρειάζεται βοήθεια, κάθε φορά, σε κάθε ανθρωπιστική κρίση, χωρίς να ρωτούν τίποτα.

Βοηθήστε με να στείλω χρήματα στον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στον οργανισμό Anima για να μπορέσουν να παρέχουν στα θύματα που έχασαν τα πάντα».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου