ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε σπουδές άμεσα τον Φεβρουάριο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

ξεκίνησε-σπουδές-άμεσα-τον-φεβρουάρι-786361

Ξεκίνησε σπουδές άμεσα τον Φεβρουάριο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Παρακολούθησε τη διαδικτυακή παρουσίαση στις 14 Ιανουαρίου 2021 και μάθε περισσότερα για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Προσαρμοστικότητα και καινοτομία διασφαλίζουν την υπεροχή του

Εκτός των άμεσων επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών και τα παγκόσμια συστήματα υγείας, η πανδημία επηρέασε σε πρωτοφανή βαθμό την ομαλή λειτουργία εκπαιδευτικών οργανισμών σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτοντας τα ισχυρά χαρακτηριστικά της προσαρμοστικότητας και καινοτομίας, κατάφερε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις αυτής της κρίσης και να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στους φοιτητές του, όπου κι αν βρίσκονται.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη δεύτερη δεκαετία της λειτουργίας του ως πανεπιστημιακό ίδρυμα επένδυσε νωρίς στο τομέα της καινοτομίας και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά κατατάσσεται σε διεθνείς αξιολογήσεις και ειδικότερα από το Times Higher Education University Impact Rankings 2020, έναν από τους πιο αξιόπιστους διεθνείς θεσμούς στην εκπαίδευση που υιοθετεί τα κριτήρια των Ηνωμένων Εθνών στην αξιολόγηση του, ανάμεσα στα 101+ πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατηγορία της Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Υποδομών.

Με στρατηγική επένδυση στη γνώση, εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, δέσμευση στη συνεχή βελτίωση και ολοένα και περισσότερα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επιτεύγματα και διακρίσεις, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με πέντε δυναμικές σχολές (Ιατρική, Νομική, Θετικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και τη Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης), εξακολουθεί να αποδεικνύει γιατί θεωρείται αρωγός προς ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στην οικονομία της γνώσης.

Καταξιωμένη Ιατρική Σχολή

Η Ιατρική́ Σχολή́ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και πρωτοπόρο πρόγραμμα σπουδών, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ́ φάσμα μεθοδολογιών στη διδασκαλία και στη εκμάθηση. Αυτές περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτική́ άσκηση, διαδραστική διδασκαλία (problem-team-task-based learning), σεμινάρια κλινικών δεξιοτήτων, εικονική́ (virtual) μάθηση και κλινική́ εκπαίδευση από το πρώτο έτος σπουδών με ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά́ νοσοκομεία της Κύπρου, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία της εφαρμογής των θεωριών και αναπτύσσοντας περαιτέρω τα επαγγελματικά προσόντα των φοιτητών και τις κλινικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικά και κρατικά νοσοκομεία σε όλη την Κύπρο, ιδιαίτερα με τα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας και Λευκωσίας, καθώς και με το Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, και Απολλώνειο, το Γενικό Νοσοκομείο ΙΑΣΩ και ΙΑΣΩ Παίδων και με τον Όμιλο Υγεία στην Ελλάδα, καθώς και στο Ισραήλ με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah. Συγκριτικό πλεονέκτημα για τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής είναι η αποκλειστική συνεργασία με το American Medical Center και το German Oncology Center στην Κύπρο.

Η πρόσφατη διαπίστευση μέσω της διαδικασίας του World Federation of Medical Education (WFME) εξασφαλίζει τη διεθνή αναγνώριση του πτυχίου ανοίγοντας πόρτες για συνέχιση της κλινικής άσκησης για ειδικότητα ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις τον αποφοίτων ιατρικής.

Το πρώτο πρόγραμμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα της Οδοντιατρικής είναι το πρώτο στην Κύπρο και συνοδεύεται από την λειτουργία ιδιόκτητης Οδοντιατρικής Κλινικής για την άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης των φοιτητών με τη πρακτική ́ άσκηση. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν προσομοιωτές ασθενών, με το κάθε εργαστήριο να απευθύνεται αποκλειστικά σε 20 σπουδαστές και αυτό για να διασφαλίζεται η ποιότητα της διδασκαλίας με τον κάθε φοιτητή να έχει τον δικό του ασθενή.

Νομική Σχολή

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη αυτοτελής Νομική Σχολή στην Κύπρο, προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα Νομικής Κυπριακού Δικαίου και Πρόγραμμα Νομικής Ελληνικού Δικαίου. Το πτυχίο Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει επίσημα αναγνωριστεί από την Νομική Υπηρεσία και οι απόφοιτοι εγγράφονται στα μητρώα ασκούμενων των Δικηγορικών Συλλόγων. Απόφοιτοι της Νομικής Σχολής συνεχίζουν για μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημίου Κύπρου όσο και σε διεθνή πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, Κεντρική Ευρώπη κα.

Το πιο περιεκτικό Τμήμα Επιστημών Υγείας και Ζωής

Την ίδια στιγμή, 23 προγράμματα Επιστημών Υγείας και Ζωής του Πανεπιστημίου έχουν ενισχυθεί από τη δημιουργία ενός ευρύτερου ακαδημαϊκού ιατρικού θεσμού, καθιστώντας το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως τον κάτοχο του πιο ολοκληρωμένου Τμήματος Επιστημών Υγείας και Ζωής στην Κύπρο.

  • Οι Βιολογικές Επιστήμες είναι το πρώτο πρόγραμμα στην Κύπρο το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη Μικροβιολογία.
  • Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής περιλαμβάνει 12 μήνες πρακτικής άσκησης σε Φαρμακεία και Ιατρικά Κέντρα.
  • Το Πρόγραμμα Βιοϊατρικών Επιστημών έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους φοιτητές σταθερά επιστημονικά θεμέλια στη βιολογία σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία και ασθένεια και, δεδομένου ότι η ζήτηση για πτυχιούχους στις υπηρεσίες Υγείας έχει ήδη αρχίσει να αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά την επόμενη δεκαετία, το πτυχίο αυτό αποτελεί μια καλή επιλογή με αρκετές ευκαιρίες εργοδότησης.
  • Το Πανεπιστήμιο προσφέρει το πρόγραμμα Λογοθεραπείας και το πρώτο πρόγραμμα Λογοπαθολογίας στην ελληνική γλώσσα, με την πρακτική άσκηση των φοιτητών να γίνεται στην ιδιόκτητη αναγνωρισμένη Πανεπιστημιακή Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής.
  • Το Πανεπιστήμιο εισήγαγε πρώτο σπουδές στην Φυσικοθεραπεία από το Σεπτέμβριο του 2008 με τους απόφοιτους να εγγράφονται στο μητρώο φυσιοθεραπευτών εξασφαλίζοντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος φυσιοθεραπευτή.
  • Το δημοφιλές πρόγραμμα της Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής είναι το μοναδικό πρόγραμμα στο είδος του που παρέχει ειδικότητα σε κάποιο άθλημα για όσους επιλέξουν την κατεύθυνση του Αγωνιστικού Αθλητισμού-Προπονητική.
  • Το πρώτο και μοναδικό προπτυχιακό πρόγραμμα Εργοθεραπείας στην Κύπρο.
  • Το πρόγραμμα Νοσηλευτικής είναι αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Το πρόγραμμα Διατροφή-Διαιτολογία είναι συνδεδεμένο με 23 διαφορετικούς φορείς για την πρακτική άσκηση των φοιτητών.
  • Το πρόγραμμα Ακτινοδιαγνωστική Ακτινοθεραπεία δίνει τη δυνατότητα για εργασία σε δημόσια και ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, σε τμήματα κλασσικής ακτινολογίας, μαστογραφίας, αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας.

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Ανταποκρινόμενη στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί πλέον μια σοβαρή εναλλακτική επιλογή για επαγγελματίες ανά τον κόσμο οι οποίοι αναζητούν να ενισχύσουν τις προοπτικές ανέλιξης τους, ειδικά όταν δεν μπορούν να σπουδάσουν ακολουθώντας τον συμβατικό τρόπο μάθησης. Οι νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, όπως οι ψηφιακές πλατφόρμες και οι διαδικτυακές εργαλειοθήκες, δίνουν μια ολοκληρωμένη διάσταση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και επιτρέπουν στον επαγγελματία να έχει τον έλεγχο της διαδικασίας μάθησης του κάνοντας αποδοτικότερη διαχείριση του χρόνου του και προσαρμόζοντας τις σπουδές του στις ιδιαίτερες του ανάγκες. Μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται στις Επιστήμες της Αγωγής με τέσσερις κατευθύνσεις (Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση, Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία, Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση, Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας), στη Δημόσια Υγεία, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στη Δημόσια Διοίκηση στη Μουσική Παιδαγωγική, στην Αγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία, στα Συστήματα Πληροφορικής, στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτική, στις Ελληνικές Σπουδές, στο Ποινικό Δίκαιο , ενώ έχουν προστεθεί τα καινοτόμα εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά στην Ασφάλεια του Κυβερνοχώρου (Cybersecurity) και στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence).

1ο BUSINESS SCHOOL

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι το 1ο Business School που ιδρύθηκε στην Κύπρο με τα προγράμματα της Σχολής να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη των οικονομικών επιστήμων στην Κύπρο και διεθνώς, συντείνοντας στη διεθνή αναγνωρισιμότητα της σχολής.

Σχολη Επιστημων της Αγωγης, Ανθρωπιστικων και Κοινωνικων Επιστημων

Μια δυναμική σχολή με τρία τμήματα που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στην εκπαίδευση, μουσική, γραφικές τέχνες και ψυχολογία. Η σχολή εποπτεύει το Κέντρο Κ.Ε.ΨΥ.ΠΑ (Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και Προσωπική Ανάπτυξη) στο τρίπτυχο Πρόληψη-Αξιολόγηση-Θεραπεία και προσφέρει τις υπηρεσίες στην κοινότητα του πανεπιστήμιου.

Διεθνείς Ακαδημαϊκές Διακρίσεις

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που από το 2015 είχε αξιολογηθεί από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars™) με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στους τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της κοινωνικής ευθύνης, της διεθνοποίησης, της προσβασιμότητας/στήριξης των φοιτητών και της απασχολησιμότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελούν την πρώτη προτίμηση των εργοδοτών, με 87% των αποφοίτων να έχουν βρει δουλειά στον τομέα τους σε διάστημα έξι μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ετήσια κατάταξη των Times Higher Education University Impact Rankings 2020 συγκαταλέγει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα κορυφαία 101+ πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και υποδομών, ένα μεγάλο επίτευγμα που αναγνωρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο το πανεπιστήμιο ως ένα εκ των πρωτοπόρων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων για τις πρακτικές καινοτομίας που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια σε τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της μεταφοράς της γνώσης στην κοινωνία.

Σημαντικό επίτευγμα αποτελεί το γεγονός ότι φέτος τον Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έγινε δεκτό σαν πλήρες μέλος του Δικτύου Ουτρέχτης (Utrecht Network), ένα από τα πιο αποκλειστικά δίκτυα πανεπιστημιακής συνεργασίας αλλά και επιρροής στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για τις σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ και στο info@euc.ac.cy ή τηλεφωνικώς στο 00357 22713000.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου