ΕΛΛΑΔΑ

Βούλιαξε η δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία

βούλιαξε-η-δυτική-ελλάδα-από-την-κακοκ-784040

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν από χθες το βράδυ στην δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ στη Ζάκυνθο και το Κατάκολο χτύπησε ανεμοστρόβιλος.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως περίπου τις 09:30 το πρωί της Τρίτης (06.09.2016), κατεγράφησαν στις περιοχές: Καραβοστάσι Θεσπρωτίας 135 mm, Ηγουμενίτσα 63.4 mm, Τσαμαντάς Θεσπρωτίας 51.2 mm, Κέρκυρα 46.6 mm, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 36.4 mm και Πύργος Ηλείας 35 mm.

Στο Κατάκολο πέρασε ανεμοστρόβιλος που ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές ενώ στον Πύργο, δύο ώρες δυνατής βροχής ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν προβλήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία μάλιστα κλήθηκε για την απάντληση υδάτων σε κατάστημα και υπόγειο γκαράζ στον Πύργο.

Σύμφωνα με το epiruspost, από τα ξημερώματα βρέχει σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων και την Άρτα χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα μέχρι στιγμής.

Οι δρόμοι στα Σύβοτα έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι πρώτες πρωινές εικόνες δείχνουν τα αυτοκίνητα να έχουν καλυφθεί μέχρι τη μέση από τα ορμητικά νερά.

Ισχυρές καταιγίδες όμως πλήττουν από τα ξημερώματα και την Κεφαλονιά. Αυτή την στιγμή τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα στο Αργοστόλι, όπως επίσης και στην περιοχή της Σκάλας όπως και τον Πόρο.

Μπροστά σε ένα εντυπωψσιακό φαινομενο βρέθηκαν οι κάτοικοι και οι τουρίστες σήμερα το πρωί στο Λαγανά Ζακύνθου, όπου είδαν ανεμόστρόβιλο στη θάλασσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου