ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι δράστες της άγριας επίθεσης στον σταθμάρχη του Μετρό

συνελήφθησαν-οι-δράστες-της-άγριας-επ-780683

Στην προσαγωγή των δύο δραστών του άγριου ξυλοδαρμού του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ, στον σταθμό μετρό στην Ομόνοια, προχώρησε η Αστυνομία.

Μετά την έρευνα, οι Αρχές έφτασαν στην ταυτοποίηση των δύο νεαρών, χάρη στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Πρόκειται για δύο ανήλικους, 15 και 17 ετών, αδέρφια με ελληνική υπηκοότητα, που διαμένουν στο Περιστέρι.

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για σύλληψη ακόμα, αλλά για προσαγωγή, καθώς έχει παρέλθει το 48ωρο. Αναμένεται η διαδικασία αναγνώρισης από το θύμα της επίθεσης ώστε να προχωρήσει ο εισαγγελέας στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Οι δύο ανήλικοι κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στην Κυψέλη. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας αστυνομικός, ειδικός φρουρός, που σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησε τους δύο δράστες να κρυφτούν μετά τον ξυλοδαρμό. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός συνελήφθη και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν κάλυπτε τα δύο ανήλικα αδέρφια, όμως στην ΕΛΑΣ γνωρίζουν ότι η μητέρα τους τον πήρε τηλέφωνο να ζητήσει βοήθεια. Αυτός αντί να τους συλλάβει, δεν το ανέφερε στις Αρχές.

“Αλήτικο” ξύλο του δρόμου

Οι δύο επικίνδυνοι νεαροί που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον 52χρονο σταθμάρχη, μετά την αποτρόπαια πράξη τους, πήραν άλλον συρμό και κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι. Στην αποβάθρα του συγκεκριμένου σταθμού, οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, βρήκαν ένα ακόμη “καθαρό” βίντεο των δύο νεαρών, την ώρα που αποβιβάζονται από το βαγόνι και κινούνται προς την έξοδο.

Από την ανάλυση του βίντεο της επίθεσης, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως οι ανήλικοι επιδίδονται σε βίαια χτυπήματα θυμού και “αγανάκτησης”, ενώ κάνουν λόγο για “αλήτικο” ξύλο του δρόμου, που έχει χαρακτηριστικά δράσης χούλιγκαν σε οργανωμένες συμπλοκές οπαδών.

Από το αποτρόπαιο βίντεο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ένας από τους δράστες ο 17χρονος επιδεικνύει ιδιαίτερη βαναυσότητα, ενώ ο 15χρονος φαίνεται να έχει υποστηρικτικό ρόλο, και δίνει και αυτός μια κλοτσιά στο θύμα για να μην “ντροπιαστεί” στα μάτια του αδερφού του.

Επίσης, οι αστυνομικοί είδαν πως φορούσαν παρόμοιο ρουχισμό, δείγμα πως ήταν αδέρφια, με τον μεγαλύτερο να χτυπά ως “μπροστάρης και υπερασπιστής”, και τον μικρότερο να συνδράμει στην ενέργεια.

Στο μεταξύ ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας ειδικού σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με αρμοδιότητα την ασφάλεια στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου της Αττικής, πρόταση που έχει συζητήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Σημειώνεται πως στο πρόσφατο παρελθόν είχαν διατεθεί 250 αστυνομικοί για την φύλαξη και ασφάλεια σε συρμούς και αποβάθρες, στο πλαίσιο αντισταθμιστικού οφέλους με την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού για τις μετακινήσεις του.

“Ηταν ένα κακό όνειρο, δεν μπορώ να μιλήσω…”

Ο 52χρονος που έχει υποστεί κατάγματα στα πλευρά και το πρόσωπο, επέστρεψε στο σπίτι του μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε σε γναθοχειρούργο προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας του μετά τον άγριο ξυλοδαρμό. Εκεί τον περίμεναν οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων που περίμεναν για μια πρώτη του δήλωση.

“Ήταν ένα κακό όνειρο, πρέπει να πάω στον γιατρό και δεν μπορώ να μιλήσω… Υγεία και ανθρωπιά, τίποτα άλλο” είπε αρχικά.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στους δυο δράστες: “Για τα δύο παιδιά που με χτύπησαν δεν έχω να πω κάτι, να είναι καλά, τίποτα άλλο! Πρέπει να φύγω, να πάω στο νοσοκομείο”.

“Δεν μπορώ να μιλήσω, μόλις επέστρεψα από τον γναθοχειρούργο” ήταν τα μόνα λόγια που κατάφερε να ψελίσει μέσα από τη μάσκα του όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, φανερώνοντας το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
thetoc.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου