ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο Μετρό: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι δράστες

επίθεση-στο-μετρό-ελεύθεροι-με-περιορ-777977

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι, ηλικίας 15 και 17 ετών, για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μετρό της Ομόνοιας.

Οι δύο ανήλικοι που με βάση το βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται να χτυπούν με μανία τον σταθμάρχη απολογήθηκαν για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Και οι δύο δήλωσαν μετανοιώμενοι για την πράξη τους αλλά επέρριψαν ευθύνη για το ξέσπασμά τους στον σταθμάρχη.

Οι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση 3 φορές το μήνα, χρηματική εγγύηση 2000 ευρώ ο καθένας και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους Κώστας Δημόπουλος: «Ζήτησαν μια ευκαιρία και τη πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για τη πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη».

Ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο έφυγε από τα δικαστήρια και ο ειδικός φρουρός για τον οποίο οι πράξεις που αντιμετωπίζει είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου