ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: «Αλλαξαν 3 ξενοδοχεία και 4 αυτοκίνητα σε 20 ημέρες»

δολοφονία-μακρή-αλλαξαν-3-ξενοδοχεία-776381

Ο αστυνομικός που επεξεργάστηκε το υλικό των καμερών έξω από το σπίτι του Γιάννη Μακρή στην Βούλα κατέθεσε στην δίκη για την δολοφονία του επιχειρηματία το 2018 για την οποία δικάζονται δύο αδέλφια από την Βουλγαρία.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πως υπήρξαν σε βάρος των δύο αδελφών «ισχυρές ενδείξεις» ότι είναι οι δράστες της δολοφονίας, για την οποία παραμένει ακόμη άγνωστο το κίνητρο και αναφέρθηκε εκτενώς στο υλικό που επεξεργάστηκε για να εντοπίσει στοιχεία για την αποκάλυψη των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η σύζυγος του δολοφονημένου Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα αναγνώρισε χθες με λυγμούς τον ένα κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό δεν καταγράφηκε στις κάμερες ο αριθμός του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες ώστε να συσχετιστεί με εκείνο που όπως προέκυψε νοίκιασαν οι κατηγορούμενοι τις επίμαχες ημέρες ερχόμενοι στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα πρόκειται για ίδιας μάρκας και τύπου αυτοκίνητο αλλά είναι άγνωστο αν είναι το ίδιο όχημα, καθώς δεν φαίνεται στα βίντεο ο αριθμός του.

«Αλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τέσσερα αυτοκίνητα σε 20 ημέρες»

«Το αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά είχε ενοικιαστεί από τις 29 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2018. Ωστόσο επιστράφηκε μία ημέρα νωρίτερα, την 1η Νοεμβρίου γεγονός που είχε κάνει εντύπωση στους υπαλλήλους της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων. Ότι επιστράφηκε δηλαδή παρότι ήταν πληρωμένο, μία ημέρα νωρίτερα και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;», ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας την αντίδραση του Εισαγγελέα.

  • Εισαγγελέας: Γιατί τους πιάσατε τότε;
  • Μάρτυρας: Δεν έχω γνώση όλης της δικογραφίας
  • Εισαγγελέας: Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πως κάνετε δικογραφία;
  • Μάρτυρας: Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τεσσάρα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.
  • Εισαγγελέας: Πως προβήκατε στη σύλληψη;
  • Μάρτυρας: Είχαμε ισχυρές ενδείξεις…

Σύμφωνα με τον αστυνομικό από μία απόδειξη από κατάστημα αθλητικών ειδών που βρήκαν σε ένα από τα ξενοδοχεία που είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι εντόπισαν «το τζόκεϊ που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, το οποίο ήταν ίδιου τύπου με αυτό που αγοράστηκε από το κατάστημα».

Μετά την κατάθεση του αστυνομικού ο εισαγγελέας ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο αστυνομικός που υπογράφει το διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχηματίστηκε κατά των δύο κατηγορουμένων, αίτημα που αποδέχθηκε το δικαστήριο. Νωρίτερα στην δίκη κατέθεσε ο συνεργάτης του θύματος, ο οποίος είπε πως ο επιχειρηματίας δεν έδειχνε ούτε να τον απασχολεί κάτι, ούτε να φοβάται για κάτι. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιουλίου.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου