ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αναχώρησαν από την Εύβοια 132 Σέρβοι τουρίστες μετά τα κρούσματα στο Πευκί

κορωνοϊός-αναχώρησαν-από-την-εύβοια-132-775556

Αναχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου απο την Εύβοια οι 87 Σέρβοι τουρίστες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό στην Αιδηψό, αλλά και τα υπόλοιπα 45 μέλη του γκρουπ από το Πευκί.

Συγκεκριμένα, οι Σέρβοι τουρίστες αποχώρησαν με μισθωμένα οχήματα, στα οποία προβλέπονταν να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μέχρι την Σερβία τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιήσουν καμία στάση, ενώ αν προκύψει ανάγκη ο οδηγός θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους ώστε να του δώσουν οδηγίες.

Σύμφωνα με το STAR κεντρικής Ελλάδος, νέος συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στις υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 7 Σέρβοι τουρίστες από τους 45, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ στο Πευκί Ευβοίας.

Συνολικά τα κρούσματα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι 8, αφού είχε βρεθεί θετική στον ιό ακόμα μια 38χρονη έπειτα από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε στον Προμαχώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι παραμένουν ασυμπτωματικοί.

Η επιχείρηση επαναπατρισμού των Σέρβων που παραθερίζουν στην Εύβοια οργανώθηκε έπειτα από επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα με τον ΕΟΔΥ.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου