ΕΛΛΑΔΑ

Αναβιώνει η δολοφονία του Παναγιώτη Γυφτέα που τον άφησαν να πεθάνει σε πόρτ μπαγκάζ

αναβιώνει-η-δολοφονία-του-παναγιώτη-γ-771737

Ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας κατηγορείται ένας 51χρονος και είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσας κατά συναυτουργία, ηθικής αυτουργίας σε ληστεία κατά συναυτουργία τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος προσώπου που συνδέεται αιτιωδώς με τη θανάτωσή του και διακεκριμένης κλοπής τελεσθείσας κατά συναυτουργία από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2011 ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ακινητοποιημένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία, με πολλαπλά χτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι, στην αγροτική περιοχή Αγριώματα στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.

Μάλιστα, οι έρευνες είχαν δείξει ότι ο 46χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είχε πέσει θύμα ενέδρας ελάχιστα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του. Το δε αυτοκίνητο με το μακάβριο περιεχόμενο είχε βρεθεί σε παρακείμενο κτήμα.

Η Αστυνομία κατέληξε τότε στο συμπέρασμα ότι λίγο πριν από την είσοδο του σπιτιού του οι δράστες τού έκλεισαν με αυτοκίνητο το δρόμο και τον αιφνιδίασαν. Οι εκτιμήσεις τους ανάφεραν ότι κάτι είχε που δεν τους έδινε ο άτυχος 46χρονος και η κατάσταση ξέφυγε, καθώς λόγω της προσωπικότητας και της σωματικής του διάπλασης κρίθηκε σίγουρο ότι το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και πάλεψε μέχρις εσχάτων με τους δολοφόνους του.

Το Φεβρουάριο του 2012, από την Εισαγγελία Καλαμάτας, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον 51χρονο Μεσσήνιο, φίλο του θύματος, που τότε είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας και για έναν Ελληνορωσοπόντιο, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός. Στην υπόθεση θεωρείται ότι εμπλέκονται άλλα τρία άτομα. Εκτός από τον 51χρονο, που τότε ήταν ήδη κρατούμενος, δε στάθηκε δυνατό μέχρι σήμερα να συλληφθεί κανείς άλλος.

Πηγή: tharrosnews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου