ΕΛΛΑΔΑ

Το μπλακ άουτ στην Αττική και η συγγνώμη του ΑΔΜΗΕ

το-μπλακ-άουτ-στην-αττική-και-η-συγγνώμ-771046

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες και περιοχές της Αττικής εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το Δίκτυο. Πολλές περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή, η Παλλήνη και ο Γέρακας αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα.

Νωρίτερα; η κίνηση των συρμών του μετρό επανήλθε σε όλο το μήκος της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους αποκαταστάθηκε σταδιακά.

Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χάος στους δρόμους – Εγκλωβισμένοι σε ασανσερ

Το μπλακ άουτ σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, ταλαιπωρώντας χιλιάδες κατοίκους.

Στο κέντρο της Αθήνας προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος καθώς πολλοί φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.Αυτή την ώρα η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά, μετά από σχεδόν τρεις ώρες ταλαιπωρίας των οδηγών και όσων μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κτίρια, ακόμα και τμήμα της Βουλής, βυθίστηκαν στο σκοτάδι ενώ το μπλακ άουτ επηρέασε και τη λειτουργία του Μετρό. Στο Σύνταγμα χρειάστηκε να εκκενωθούν συρμοί και να απομακρυνθούν οι επιβάτες ενώ η κίνηση των συρμών διακόπηκε στη Γραμμή 2 και συγκεκριμένα στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης.

Οι διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και σε πολλές περιοχές του λεκανοπέδιου. Στα βόρεια προάστια όπως σε Χαλάνδρι, Ψυχικό, Κηφισιά, Μελίσσια, αλλά και νοτιότερα όπως στον Πειραιά, τη Δάφνη, την Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο.

Σχετικά με τα αίτια του μπλακ άουτ, η αρχική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ ανέφερε πως σημειώθηκε στις 14.12 μ.μ. «λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, Φωτό: ΣΚΑΪ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου