ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης ΑΠΘ μετά τις δηλώσεις περί φασιστοποίησης

παραιτήθηκε-ο-αντιπρύτανης-απθ-μετά-τ-769882

Την παραίτηση του υπέβαλε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος, μετά την αποκάλυψη των δηλώσεων του περί ανάγκης φασιστοποίησης όσων βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα.

Το βίντεο με τις προκλητικές απόψεις του πανεπιστημιακού έδωσε στη δημοσιότητα ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας, καταγγέλλοντας τον Γ.Τζιφόπουλο «για τις κατάπτυστες δηλώσεις του».

Τις δηλώσεις που άναψαν τη φωτιά, ο κ. Τζιφόπουλος είχε κάνει σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη σε σταθμό της Κατερίνης, στην οποία φέρεται να είχε πει μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας την κατάσταση στα πανεπιστήμια, «φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας γιατί αλλιώς δεν αλλάζει ο Ελληνας» προσθέτοντας ότι «πρέπει αν παραφέρεσαι να τρως καμία σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στην Αυστραλία, στον Καναδά και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου».

Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του ο κ. Τζιφόπουλος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που τού αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως υποστήριξε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου