ΕΛΛΑΔΑ

«Κατασκευασμένο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το e-mail από το Capitall

κατασκευασμένο-χαρακτηρίζει-ο-συρ-768844

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ένα e-mail που διέρρευσε στο Διαδίκτυο με την υπογραφή του εκπροσώπου του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Capital, Τζόερκ Σπόνερ, στο οποίο αναφέρεται πως το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στο City του Λονδίνου από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό, είναι «χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και «θα φέρει το απόλυτο χάος».

Τι λέει η Bank of America/Merrill Lynch μετά τη συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το e-mail «κατασκευασμένο από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους».

«Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε στο star.gr, σημειώνοντας: «Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Capital στη συνάντηση με τους κ. Μηλιό και Σταθάκη. Δεν υπήρχε στη συνάντηση ο συγκεκριμένος άνθρωπος».

Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο Γ.Σταθάκης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, ο κ. Σταθάκης είπε ότι ο Τζόερκ Σπόνερ δεν ήταν στη συνάντηση στο Λονδίνο, ενώ σημείωσε ότι το ταξίδι ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα.

Το θέμα, πάντως, εξελίχθηκε σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας.

«Εδώ καιγόμαστε και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει απίθανα πράγματα στο City» είπε στο Mega η Σοφία Βούλτεψη.

Το e-mail

Στο e-mail που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο αναφέρεται ότι «όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα», πως «το πρόγραμμα (σ.σ. που παρουσίασαν οι κ. Σταθάκης και Μηλιός) είναι χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και ότι «θα φέρει το απόλυτο χάος».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση «θα δούμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Κύπρου -μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό, ενώ θα σημειωθεί και απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου