ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα η δημοπράτηση της κατασκευής της ΕΟ Πατρών-Πύργου

τη-δευτέρα-η-δημοπράτηση-της-κατασκευ-76831

Την ερχόμενη Δευτέρα δημοπρατείται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος. Την ανακοίνωση έκανε την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο.

Η δημοπράτηση αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κλειστού αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος συνολικού μήκους 75 χιλιόμετρων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 443 εκατ. ευρώ αλλά η συνολική δημόσια δαπάνη είναι 475 εκατ. ευρώ αφού περιλαμβάνει επί πλέον δαπάνες για απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές έρευνες.

Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Υποδομών, στόχος είναι η κατασκευή να έχει ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν παράλληλα με την ολοκλήρωση του έργου της Σύμβασης Παραχώρησης Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα.

«Το έργο ήταν και αυτό θύμα της οικονομικής κρίσης, όμως δεν το εγκαταλείψαμε. Προχωράμε στη δημοπράτηση του την ερχόμενη Δευτέρα, ούτως ώστε τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές του 2015», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών. «Αυτό που δημοπρατούμε είναι ένα έργο αναγκαίο. Ένα έργο αναπτυξιακό».

Σημειώνεται ότι μετά από την εξαίρεση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος από τη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, με υπουργική απόφαση τον περασμένο Απρίλιο του 2014 εγκρίθηκε η υλοποίηση του ως Δημόσιο έργο.

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α), επτά ανισόπεδους κόμβους, δύο σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, πλήρες παράπλευρο και κάθετο δίκτυο, συνδετήριες οδούς, καθώς και έργα για τη βελτίωση της σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με την Αρχαία Ολυμπία, το λιμάνι της Κυλλήνης, το αεροδρόμιο Αράξου και τη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοιδη το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 θέσεις τα επόμενα δυο χρόνια.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Υποδομών, το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Κόμβο Καλού Νερού έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας, μήκους 30 χιλιομέτρων και εκτιμώμενο προϋπολογισμό 130 εκατομμύρια ευρώ, θα δημοπρατηθεί με την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων μελετών, προκειμένου να έχει περαιωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό, μήκους περίπου 60 χιλιομέτρων, από το υπουργείο έγινε γνωστό, ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την εκπόνηση της μελέτης αναβάθμισης οδικής ασφάλειας της υφισταμένης Εθνικής Οδού στο τμήμα μετά τον Πύργο και μέχρι το Καλό Νερό.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου