ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ανατροπή δεδομένων για τον θάνατο της μικρής Μαλένας;

πάτρα-ανατροπή-δεδομένων-για-τον-θάνα-851206

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, μια νέα πληροφορία, έρχεται να προκαλέσει αίσθηση σε ότι αφορά στο θρίλερ της Πάτρας.

Η μικρή Μαλένα, το δεύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, που έχασε τη ζωή της το 2019, ενδέχεται τελικά να ξεκλειδώσει τον γρίφο με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, μια υπόθεση που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της μικρής Μαλένας υπάρχουν ενδείξεις αλλοιώσεων στον εγκέφαλο, συνεπεία υποξυγοναιμίας, δηλαδή έλλειψης οξυγόνου. Αυτό το στοιχείο οδηγεί τις έρευνες σε άλλα μονοπάτια και δίνει στις Αρχές τη δυνατότητα να προβούν σε πολλαπλές συγκρίσεις με την εννιάχρονη Τζωρτζίνα, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Τα νέα αυτά ευρήματα φέρνουν ανατροπή στα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τη Μαλένα, καθώς οι γιατροί είχαν καταλήξει ότι η αιτία του θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, σύμφωνα με πληροφορίες της realnews.

Και η ασφυξία στα ενδεχόμενα

Όπως εξηγούν οι ειδικοί αυτές οι αλλοιώσεις στον εγκέφαλο της Μαλένας, συνεπεία υποξυγοναιμίας, είναι δυνατόν να προκληθούν είτε από παθολογικά αίτια είτε από εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή να προκλήθηκε ασφυξία στο κορίτσι. Η αιτία της υποξυγοναιμίας μένει να απαντηθεί από την άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί, ώστε να μελετήσει και να διερευνήσει τα δεδομένα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, τόσο για τη Μαλένα όσο και για την εννιάχρονη Τζωρτζίνα.

Για τον λόγο αυτό, στα μέσα τις περασμένης εβδομάδας, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που «τρέχουν» την παράλληλη έρευνα για τα τρία παιδιά ζήτησαν και πήραν από τρία νοσοκομεία της Πάτρας όλους τους φακέλους που αφορούν τις νοσηλείες της Μαλένας, προκειμένου να γίνει σύγκριση, με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, με τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι αστυνομικοί θα μεταβούν στην Πάτρα, όπου θα πάρουν καταθέσεις από τους θεράποντες ιατρούς που ασχολήθηκαν με τα δύο παιδιά, ενώ οι τελευταίοι που αναμένεται να δώσουν κατάθεση -και ενώ πλέον οι αστυνομικοί θα έχουν στα χέρια τους την πλήρη εικόνα από αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση- είναι οι τραγικοί γονείς που είδαν τα τρία παιδιά τους να χάνονται μέσα σε δυόμισι χρόνια.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου