ΕΛΛΑΔΑ

Αποπλανούσαν ανήλικες Ρομά σε καφενείο της Πάτρας

αποπλανούσαν-ανήλικες-ρομά-σε-καφενε-76732

Εναν 79χρονο που ασελγούσε σε δύο ανήλικες από τη Ρουμανία, Ρομά ηλικίας 13 και 15 ετών, έπιασαν επ’ αυτοφώρω το μεσημέρι της Πέμπτης, μέσα σε καφενείο της Πάτρας, αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Οπως προέκυψε, εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική κατάσταση των κοριτσιών και με την υπόσχεση ότι θα τους δώσει αμοιβή 10-15 ευρώ, ο 79χρονος τα αποπλάνησε και ασέλγησε σε βάρος τους.

Διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, ο ιδιοκτήτης και οι υπεύθυνοι του καταστήματος διευκόλυναν την τέλεση ασελγών πράξεων από ηλικιωμένους σε ανήλικες Ρομά μέσα στο κατάστημα.

Το καφενείο το λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη 52χρονη που συνελήφθη, ενώ αναζητούνται ο 33χρονος ιδιοκτήτης του κι ένας 62χρονος που το διευθύνει.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και τρεις Ρουμάνες-η 33χρονη μητέρα της 15χρονης και οι αδερφές της 13χρονης, ηλικίας 26 και 22 ετών, που είχαν την επιμέλειά τους.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν εντός του καταστήματος 62χρονος για καταδικαστικές αποφάσεις και 46χρονος Αλβανός για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιών, μαστροπεία, συνέργεια σε αποπλάνηση παιδιών, παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, έκθεση ανηλίκου και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου