ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα 330 εκατ. ευρώ για επισιτιστική βοήθεια στους άπορους

πρόγραμμα-330-εκατ-ευρώ-για-επισιτιστικ-766191

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής προς τους απόρους, παρουσίασε σήμερα στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια ημερίδας, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως τόνισε, «εξασφαλίσαμε 330 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα έξι χρόνια, ώστε να στηρίξουμε τούς πλέον αδύναμους με παροχή των βασικών αγαθών».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός ανέφερε ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με τη θεσμική συνεργασία του Δημοσίου, της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και της κοινωνίας των πολιτών, ενώ όπως πρόσθεσε: «Η κοινωνική σύμπραξη, δηλαδή η θεσμική έκφραση της συνευθύνης και της συνέργειας όλων, είναι προϋπόθεση για το βέλτιστο αποτέλεσμα, με απόλυτη διαφάνεια».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το πρόγραμμα «εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα», καθώς με το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα σε κάθε Περιφέρεια».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, υπογράμμισε ότι «διεκδικούμε καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη διαμόρφωση ενός πλέγματος δράσεων και πολιτικών για την άρση των κοινωνικών αδικιών και της ακραίας φτώχειας».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «ως Περιφέρεια, θα ανεβάσουμε ψηλά το πρόγραμμα και όπου απαιτείται θα είναι ανταγωνιστικό». Μάλιστα, τόνισε ότι «πρέπει άμεσα να προετοιμαστούν όλες οι κοινωνικές δομές για τη νέα προγραμματική περίοδο» και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο κάθε εμπλεκόμενος δε θα φωνασκεί και μετά θα πετά το μπαλάκι αλλού». Και κατέληξε: «Θα μπούμε μπροστάρηδες για τη δημιουργία μιας ισχυρής και αποτελεσματικής κοινωνικής σύμπραξης».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου