ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Τζανάκης: 1.800 κρούσματα την ημέρα έως τις 20 Φεβρουαρίου – Πότε ήρθε το τρίτο κύμα

κορονοϊός-τζανάκης-1-800-κρούσματα-την-η-766088

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης έκανε μία δραματική πρόβλεψη για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει ότι “στις 20 Ιανουαρίου ξεκίνησε πιθανώς το τρίτο κύμα με εντόνως ανοδική τάση και δυναμική που θα φτάσει πάνω από 1.800 κρούσματα ανά ημέρα μέχρι τις 20 Φλεβάρη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του καθηγητή πνευμονολογίας:

“Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα…. 12 περίπου ημέρες μετά το μερικό άνοιγμα της αγοράς και ενόψει των νέων μέτρων αναρτώ απόψε τη δυναμική της επιδημίας όπως την αποτυπώνουν οι αναλύσεις μου. Οι αναλύσεις που έγιναν αφορούσαν τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων…. Χρησιμοποιήθηκαν προχωρημένα μη γραμμικά στατιστικά μοντέλα που έδειξαν πολύ καλή προσαρμογή με εξαιρετικά χαμηλές τιμές residuals… Το μοντέλο που τρέχω φαίνεται να έχει προσροφήσει τις επιπτώσεις των αλλαγών στο lockdown έως και σήμερα δηλαδή σχολεία, λιανεμπόριο, απαγορευτικά μέτρα κόκκινων περιοχών κλπ…. Από τα μοντέλα ζητήθηκε βραχυχρόνια πρόβλεψη 20 ημερών…. Τι μας δείχνει η εικόνα (χρωματισμένη περιοχή: μοντελοποιημένες τιμές 2ου κύματος, κύκλοι: οι πραγματικές τιμές, μπλέ spikes: έναρξη του 3ου κύματος και 20ήμερη πρόβλεψη). Στις 20/1 ξεκίνησε πιθανώς το 3ο κύμα με εντόνως ανοδική τάση και δυναμική που θα φτάσει πάνω από 1.800 κρούσματα ανά ημέρα μέχρι τις 20 Φλεβάρη…. Αυτή η πρόβλεψη γίνεται υπό την παραδοχή ότι το άνοιγμα της μέσης εκπαίδευσης και οι λοιπές αλλαγές από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα επιδράσουν δραστικά στη δυναμική της πανδημίας πράγμα που το θεωρώ δύσκολο…. Σε 15 μέρες θα επανέλθω ενσωματώνοντας τα νέα στοιχεία και τις αποτυπώσεις που θα επιφέρουν οι αλλαγές που δρομολογήθηκαν…. Μόνη μας απάντηση και άμυνα στο νέο κύμα είναι να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσο καλλίτερα μπορούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας και να ενταθούν οι εμβολιασμοί……. Stay safe….”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου