ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Έρευνες από την Πολεμική Αεροπορία

αγνοείται-εκπαιδευτικό-αεροσκάφος-766084
Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Έρευνες από ελικόπτερο και αεροπλάνο της Π.Α.

Αγνοείται ένα διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και στην Πολεμική Αεροπορία έχει σημάνει συναγερμός και έχουν ξεκινήσει έρευνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου.

Στις 13.20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς στις έρευνες μετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα. Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα γιατί ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για δρομολόγιο στις 16:30.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειτια για αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Εγνατία Aviation και αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου. Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους πιθανόν είναι ιρακινής καταγωγής και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την τύχη του. Οι αρμόδιες αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος από το αεροσκάφος προτού πέσει το σκοτάδι.

Φωτογραφία: epirus-tv-news.gr

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας epiruspost.g οι έρευνες επικεντρώνονται στα χωριά Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς καθώς υπάρχουν μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους. Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια, ενώ σε ετοιμότητα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης έχει τεθεί και το Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου