ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας: Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για 4 εμπρηστικές επιθέσεις και προαναγγέλλουν νέες

κουφοντίνας-αναρχικοί-ανέλαβαν-την-ε-764596

Την ευθύνη για τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις ως πράξεις “αλληλεγγύης” στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέλαβαν οι αναρχικές ομάδες Πυρήνες Άμεσης Δράσης, Πυρήνας Επαναστατικής Αλληλεγγύης.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου και με τίτλο “Θα οργανώσουμε Πυρήνες Άμεσης Δράσης για να χτυπήσουμε κράτος και κεφάλαιο” αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις:

  • Στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στο Κουκάκι.
  • Στη ΙΓ’ ΔΟΥ στην περιοχή της Κυψέλης.
  • Στο σπίτι του στελέχους της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου της ΝΔ, Στράτου Μαυροειδάκου, στο Ίλιον.
  • Σε όχημα αστυνομικού στην περιοχή των Πετραλώνων.

“Πολιτικός κρατούμενος” ο Κουφοντίνας

Στο κείμενό τους αναφέρουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως “πολιτικό κρατούμενο”, λέγοντας μάλιστα ότι αποτελεί “κομμάτι από τη σάρκα των επαναστατικών κινημάτων, κομμάτι από την ιστορική εμπειρία των αντάρτικων της μεταπολεμικής Ευρώπης”.

Στη συνέχεια κάνουν αναφορά στην απεργία πείνας που κάνει ο Κουφοντίνας από τις 8 Ιανουαρίου, ζητώντας τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Δομοκού, αλλά και στους Γιάννη Δημητράκη και Νίκο Μαζιώτη που έχουν επίσης προχωρήσει σε απεργία πείνας ως συμπαράσταση στον Κουφοντίνα. “Γι’ αυτό και η αντίσταση που προβάλλει ο σύντροφος βάζοντας για πολλοστή φορά οδόφραγμα το ίδιο του το σώμα είναι μια μάχη για ατομική συνέπεια και αξιοπρέπεια, η οποία όμως συμπυκνώνει γύρω της όλα εκείνα τα ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά νοήματα που οριοθετούν τα διακυβέυματα της εποχής μας” αναφέρουν.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου