ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωράκης: Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή, εκλογές τον Νοέμβριο

θεοδωράκης-πρόεδρο-από-την-παρούσα-βο-763667

Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με παράλληλη συμφωνία για πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο του 2015, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να ολοκληρώσει την τετραετία, τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο Στ.Θεοδωράκης τόνισε πως το κίνημά του αναζητήσει μετεκλογικές συνεργασίες με οποιαδήποτε κόμμα, επιχειρώντας ταυτόχρονα μέσα από μια πιθανή συνεργασία να σπάσει τους κομματικούς μηχανισμούς και να αναζητήσει τους προοδευτικούς ανθρώπους, που υπάρχουν μέσα στα παλιά κόμματα.

Απαντώντας στο σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το Ποτάμι ήρθε «για να ποτίσει τα μνημονιακά χωράφια», ο κ. Θεοδωράκης είπε:

«Το Ποτάμι δεν ήρθε να ποτίσει τα παλιά χωράφια, ήρθε να ποτίσει καινούργια χωράφια παραγωγικά και τα παλιά χωράφια της χώρας, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν θέλουν πότισμα, θέλουν όργωμα γιατί είναι γεμάτα ζιζάνια και βάτους».

Όπως αναφέρει το Mega, ο κ. Θεοδωράκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων διεθνών funds στο Λονδίνο. «Είναι μέρες δύσκολες για τον κ. Τσίπρα και ειδικά σε σχέση με τα ποτάμια. Είναι το Βατερλό στον Τάμεση των στελεχών του» ανέφερε.

Κατηγόρησε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία καθώς -όπως είπε- εκτός Ελλάδας αναφέρει ως σύμμαχό του το Ποτάμι και εντός Ελλάδας τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως μια κυβέρνηση 151 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να ασκήσει πολιτική λόγω των συνιστωσών που αποτελούν το κόμμα αυτό.

Ως προς τη διαπραγμάτευση, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που η χώρα πρέπει να κάνει μια διαπραγμάτευση και μιλάμε όσοι έχουμε σοβαρότητα σε αυτή τη χώρα ότι αυτή η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει από τον κ. Σαμαρά, δεν μπορεί να γίνει από τον κ. Βενιζέλο και δεν μπορεί να γίνει αύριο από τον κ. Τσίπρα. Γιατί οι χρεώσεις θα πάνε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως η χώρα δεν μπορεί να θέσει αυτή τη στιγμή θέμα «κουρέματος» του χρέους, σημειώνοντας πως δεν είναι πολιτική η άρνηση του χρέους.

Ως προς τις μετεκλογικές κινήσεις του κινήματός του είπε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να είναι υπουργός στην περίπτωση συγκυβέρνησης και επανέλαβε πως στα 60 του χρόνια θα αποσυρθεί από την πολιτική.

«Το όνειρο του Στ. Θεοδωράκη είναι να μπουν πολλοί δημιουργοί στο παιχνίδι» δήλωσε, προαναγγέλλοντας ότι στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα μεταξύ των υποψηφίων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου