ΕΛΛΑΔΑ

Δεν χρησιμοποιήθηκε στο Μικρολίμανο το καλάσνικοφ που βρέθηκε στον Πειραιά

δεν-χρησιμοποιήθηκε-στο-μικρολίμανο-763186

Σε τρεις επιθέσεις, αλλά όχι στους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο, είχε χρησιμοποιηθεί το καλάσνικοφ που εντοπίστηκε από δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, στην πύλη Ε1 του λιμένα Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις εργαστηριακές-βαλλιστικές εξετάσεις της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί: σε απόπειρα ληστείας στην Ομόνοια, στις 22 Σεπτεμβρίου, στην επίθεση σε καφετέρια στον Άγιο Παντελεήμονα στις 6 Οκτωβρίου και στην αιματηρή επίθεση σε μπαρ στο Μεταξουργείο, στις 31 Οκτωβρίου, που οδήγησε στον θάνατο έναν 43χρονο.

Ο «πιστολέρο» του Μικρολίμανου, Αρμπέρ Μπάκο, θα οδηγηθεί την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί. Ο Μπάκο κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την επίθεση στο Μεταξουργείο.

Ο κατηγορούμενος, αν και στον ανακριτή Πειραιά επέλεξε να απολογηθεί χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αυτή τη φορά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου