ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση υποστηρικτών του Κουφοντίνα στο ιατρείο Αντιδημάρχου

επίθεση-υποστηρικτών-του-κουφοντίνα-762798

Επίθεση με σπρέι και τρικάκια πραγματοποίησαν την Τετάρτη αναρχικοί στο ιατρείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Χαράλαμπου Αηδονόπουλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η παρέμβαση έγινε «ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας (από 8/01) Δ. Κουφοντίνα και στους συντρόφους απεργούς πείνας Ν. Μαζιώτη και Γ. Δημητράκη (από 16/01)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΝΙΚΗ ΣΤHΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Στις 22/12 ο επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας μεταφέρεται, με συνοπτικές διαδικασίες, από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στο Δομοκό, αντί για τον Κορυδαλλό, με πρόσχημα το υψηλό ιικό φορτίο. Στις 8/01 ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και εξέτιε την ποινή του (πλην 2,5 ετών που βρισκόταν στις αγροτικές φυλακές).

Το κράτος, σε κάθε ευκαιρία, δείχνει την εκδικητικότητα του απέναντι στον αμετανόητο Δ. Κουφοντίνα, που ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες παρέμεινε συνεπής, αρνούμενος να υποταχθεί στις επιταγές των εξουσιαστικών μηχανισμών (Άρνηση δήλωσης μετανοιας, συμμετοχή στους αγώνες που διεξήχθησαν μέσα στη φυλακή).

Η ένοπλη αντιπαράθεση αποτελεί ακόμη ένα μέσο ενάντια στην κυριαρχία, η οποία τρέμει στη θέα εκείνων που δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας. Κι εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε έμπρακτα, μεταφέροντας τον τρόμο στο στρατόπεδο του εχθρού, οξύνοντας κάθε στιγμή τον πόλεμο που μαίνεται.

ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΠΛΑΪ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΛΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου