ΕΛΛΑΔΑ

«Οχι» είπαν οι δικαστές για την εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό

οχι-είπαν-οι-δικαστές-για-την-εκπαιδ-762208

Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και εξέδωσαν απορριπτικό βούλευμα στο αίτημα του καταδικασθέντος Νίκου Ρωμανού ο οποίος ζητούσε να του χορηγούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο άδειες προκειμένου να εξέρχεται της φυλακής και να παρακολουθεί τις σπουδές του σε ΤΕΙ στο Αιγάλεω όπου και έχει εισαχθεί δίνοντας εξετάσεις.

Πρόκειται για το 943/2014 βούλευμα του Συμβουλίου, στο οποίο προσέφυγε η πλευρά Ρωμανού μετά τις απορριπτικές αποφάσεις και του Συμβουλίου των Φυλακών. Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο.

Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη, βρίσκει τον Νίκο Ρωμανό στην 23η ημέρα απεργίας πείνας και τη ζωή του σε κίνδυνο.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη με παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου η κυβέρνηση θα συντάξει τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται η παρακολούθηση των μαθημάτων εξ αποστάσεως για τους κρατουμένους που τους απορρίπτεται η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, με τη συνεργασία βέβαια του υπουργείου Παιδείας, αλλά κυρίως των ΑΕΙ στα οποία έχουν εισαχθεί.

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό, Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, καθώς και για τις επόμενες ημέρες.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου