ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρό lockdown σε Πάτρα και Χαλκίδα -Η εισήγηση των ειδικών

σκληρό-lockdown-σε-πάτρα-και-χαλκίδα-η-εισήγη-761491

Μία προς μία εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι τις «κόκκινες» περιοχές και με τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους θα προχωρήσουν και στις ανάλογες προτάσεις για τη λήψη νέων μέτρων. Ηδη για Πάτρα και Χαλκίδα αποφασίστηκε σκληρό lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για σκληρό lockdown σε Πάτρα, αλλά και Χαλκίδα. Υπενθυμίζεται πως αρχικά είχε ακουστεί πως ο νομός της Αχαΐας θα έμπαινε σε σκληρό lockdown, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως οι ειδικοί θα εξετάσουν τα δεδομένα ανά περιοχή και όχι ανά νομό προκειμένου να προχωρήσουν σε εισηγήσεις.

Την ίδια στιγμή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση για εισήγηση σκληρού lockdown, καθώς μέχρι την Πέμπτη δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο για την συγκεκριμένη περιοχή.

Ουσιαστικά η απόφαση για σκληρό lockdown σε Πάτρα και Χαλκίδα σημαίνει πως θα υπάρχει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Πάντως δεν αποκλείεται σε καθεστώς lockdown τύπου Μαρτίου να μπουν και άλλες περιοχές.

Κλείδωσε η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στην Αττική, από τις 6 το απόγευμα

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί για την Αττική, τα Σαββατοκύριακα, φαίνεται ότι έχει ήδη κλειδώσει, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών θα γίνουν στις 6 το απόγευμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου