ΕΛΛΑΔΑ

Προσαγωγές φοιτητών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης

προσαγωγές-φοιτητών-έξω-από-το-υπουργ-760073

Παράσταση διαμαρτυρίας για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής φοιτητές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ζήτησαν να τους επιτραπεί να επιδώσουν ψήφισμα.

Ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. τους αναφέρθηκε πως δεν μπορεί να τους επιτραπεί η συγκέντρωση λόγω της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης συναθροίσεων εξαιτίας της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ζητήθηκε διαρκώς από τους φοιτητές να αποχωρήσουν από το σημείο και όταν εκείνοι αρνήθηκαν τότε προχώρησαν οι αστυνομικοί σε περίπου 40 προσαγωγές.

H κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί από τη Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας.

’Ενταση και στο «Γεννηματάς»

Επίσης μικροένταση σημειώθηκε και στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου διοργάνωσαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παρεμβαίνει στην πολιτική επιλογή απεργίας πείνας και στο έργο του προσωπικού του νοσοκομείου», διαμηνύει το Σωματείο Εργαζομένων.

Καταγγέλλει ακόμη ότι εντείνεται η αστυνομοκρατία στο Γ. Γεννηματάς και πως «δεκάδες αστυνομικοί -ένστολοι και με πολιτικά- έχουν κυριολεκτικά κάνει κατάληψη του χώρου δημιουργώντας μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα στους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους επισκέπτες».

Οι εργαζόμενοι συντάσσονται με «το κίνημα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει σ’ όλη τη χώρα» και ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας για το δικαίωμα στη μόρφωση.

Η κινητοποίηση έγινε στην αυλή του νοσοκομείου και στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων κατευθύνθηκε στον 3ο όροφο όπου νοσηλεύεται ο νεαρός απεργός πείνας και ζήτησαν να τους επιτραπεί αν τους επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης. Ωστόσο οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και επικράτησε μικροένταση. Τελικά το ψήφισμα επιδόθηκε στην προϊσταμένη της πτέρυγας η οποία και ανέλαβε να το επιδώσει στον Ρωμανό.

Το απόγευμα στις 17.00 στο «Γεννηματάς» διοργανώνουν συγκέντρωση ομάδες αλληλέγγυων στον Ν. Ρωμανό.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου