ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Ολες οι εισηγήσεις

πότε-θα-ανοίξουν-τα-δημοτικά-σχολεία-ο-76005

Μετά τις 20 Μαΐου αναμένεται η εισήγηση των ειδικών για την επανέναρξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ώστε να έχουν εκτιμηθεί επαρκώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της νόσου μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η κυβέρνηση έχει ορίσει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την Δευτέρα 1η Ιουνίου εφόσον οι αριθμοί του κοροναϊού εξακολουθήσουν αυτοί που είναι τις τελευταίες 10 μέρες μετά το τέλος της καραντίνας, ωστόσο αντιμετωπίζει το θέμα με επιφυλάξεις.

«Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων. Θα περιμένει πρώτα να περάσουν 14 ημέρες από το άνοιγμα της αγοράς και της επιστροφής της τρίτης λυκείου στα σχολεία στις 11 Μαΐου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επιφυλάξεις έχει και μια μεγάλη πλειοψηφία γονιών και όχι μόνο…Ο βασικός πυρήνας της επιχειρηματολογίας τους είναι πως δε θα ρισκάρουν την υγεία του παιδιού τους ή άλλου μέλους της οικογένειάς τους για 20 μέρες μαθήματος. Πολύ μεγάλο ρίσκο δηλαδή για πολύ μικρό αντίκρισμα ενώ κάποιοι μιλούν για παιδιά-πειραματόζωα, ανεβάζοντας τους τόνους της αντίθεσής τους.

«Δεν υπάρχει σενάριο μόνο για Ε’ και Στ’ τάξης»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας, είπε ότι η εβδομάδας μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και των δημοτικών ή όχι.

«Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού», ξεκαθάρισε. «Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα. Μετά λοιπόν και την προσεκτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Παράλληλα κάλεσε τους μαθητές «να κρατήσουν τα βιβλία τους», καθώς για την κάλυψη της ύλης που χάθηκε κατά το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου ο σχεδιασμός του υπ. Παιδείας περιλαμβάνει την έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

«Υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες», είπε η κ. Ζαχαράκη.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου