ΕΛΛΑΔΑ

«Επιχειρηματική» διάσταση στην επίθεση κατά δικηγόρου στην Πεντέλη

επιχειρηματική-διάσταση-στην-επίθ-757901

«Πολιτική» και επιχειρηματική διάσταση αποκτά πλέον η απόπειρα δολοφονίας 60χρονου δικηγόρου στην Πεντέλη στις αρχές Νοεμβρίου. Ο αρμόδιος ανακριτής απευθύνθηκε και έλαβε στις 3 Δεκεμβρίου από τον δικηγόρο τρίτη πολυσέλιδη κατάθεση, όπου ζήτησε να έχει πλέον αναλυτικές πληροφορίες για τις προστριβές που φέρεται να είχε ως νομικός εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) με επιχειρηματία που έχει κατηγορηθεί για υπόθεση ιδιωτικής επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ανακριτής ζήτησε από τον δικηγόρο να περιγράψει όλο το παρασκήνιο της σκανδαλώδους υπόθεσης, τη συμβιβαστική πρόταση που είχε απορρίψει και τι είχε διαμειφθεί με επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα για την υπόθεση.

Η επίθεση εναντίον του 60χρονου δικηγόρου σημειώθηκε το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2014. Εκείνη την ημέρα οι δύο δράστες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του δικηγόρου στην οδό Φειδίου, στην Πεντέλη. Μόλις εκείνος βγήκε, τον πυροβόλησαν με πιστόλι στο πρόσωπο και του άρπαξαν χαρτοφύλακα που περιείχε 30.000 ευρώ.

Αρχικά η Αστυνομία κατηγόρησε και συνέλαβε δύο νεαρούς ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που εμφανίζονταν να είχαν κίνητρο τη ληστεία. Ο δικηγόρος είχε υποστηρίξει ότι ίσως η επίθεση σχετίζεται με την εν λόγω υπόθεση που αφορά επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας, όμως αυτή η εκδοχή του είχε αρχικά «διαψευσθεί» από την ΕΛ.ΑΣ. που όρισε ως μοναδικό κίνητρο τη ληστεία.

Ανατροπή όμως υπήρξε από ευρήματα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά όπου είχε καταφύγει η συμμορία Αλβανών που είχε αιματοκυλίσει το Μικρολίμανο και άλλα νυχτερινά κέντρα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σε πολλά σημεία του δωματίου ανιχνεύθηκε DNA το οποίο ταυτοποιήθηκε με ίδιο γενετικό «αποτύπωμα» που είχε ανιχνευθεί στο σημείο επίθεσης εναντίον του δικηγόρου στην Πεντέλη.

Έτσι τώρα επανέρχεται το σενάριο για «πληρωμένη επίθεση» εναντίον του δικηγόρου η οποία σχετίζεται ίσως με υποθέσεις σκανδάλων.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου