ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντά στα περί grexit ανατρέχοντας σε δηλώσεις Σαμαρά το 2011

συριζα-απαντά-στα-περί-grexit-ανατρέχοντας-754496

Στην επιχειρηματολογία του κ. Σαμαρά το 2011, όταν διεκδικουσε την εξουσία και δεχόταν πιέσεις για τις αντιμνημονιακές ιδέες του, ανατρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει στις σημερινές απειλές του ότι εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ.

«Ο κ. Σαμαράς αποκαλούσε ’προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου’ που ’προκαλεί πανικό στην αγορά’ τα περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σήμερα αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην ελληνική οικονομία καταφεύγει σε χειρότερη εκστρατεία τρομοκράτησης και εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Το 2011 ο κ. Σαμαράς αποκαλούσε ’προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου’ που ’προκαλεί πανικό στην αγορά’ τα περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας. Το 2014 το κυβερνητικό επιτελείο καταφεύγει σε χειρότερη εκστρατεία τρομοκράτησης και εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία. Ειλικρινά θεωρούν ότι με τέτοια φτηνή επιχειρηματολογία και λάσπη θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία;»

Προσοχή συνιστούν οι ειδικοί

Πάντως τέτοιου είδους συζητήσεις και διαπληκτισμοί πλήττουν πολλαπλά την ελληνική οικονομία, προειδοποιούν οι ειδικοί και συνιστούν σε όλες τις πλευρές και τα κόμματα να μην χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικά συμφέροντα τόσο ζωτικής σημασίας θέματα, όπως η παραμονή της χώρας στο ευρώ, η ομαλή λειτουργία των τραπεζών, η εγγύηση των καταθέσεων. Η όποια αναφορά και συζήτηση για αυτά τα ζητήματα πρέπει να γίνεται με πολυ προσοχή, υπευθυνότητα και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα, τονίζουν.

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο, δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα η χώρα θα λειτουργεί για αρκετό καιρό σε προεκλογικές συνθήκες, να υπάρξει τουλάχιστον ως προς αυτό συναίνεση και συνενόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Λαφαζάνης: Κάθε χώρα αποφασίζει με βάση το συμφέρον της

«Απαράδεκτη» και «αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας» χαρακτήρισε τη «θεωρία» ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΙ και τόνισε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «ακυρώσει» τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις των αγορών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη εξέλιξη» την πτώση του Χρηματιστηρίου, προσθέτοντας όμως, πως η πτώση «δρομολογήθηκε» από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και δεν αντανακλά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους φόβους τους πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος της χώρας.

Απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης ο Παν.Λαφαζάνης αντέτεινε πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να «ενδυναμώνουν» τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, «εφόσον όμως, θέλει να διαπραγματευτεί».

«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Απλά ακολουθεί και παρακολουθεί τις θελήσεις και τις επιβολές των πιστωτών», πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου