ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Μετανάστευσης: Παράταση στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων σε ΚΥΤ και δομές – Ποιους αφορά

υπ-μετανάστευσης-παράταση-στις-συμβά-751651

Παρατείνονται έως το τέλος του έτους, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΚΥΤ και σε ορισμένες δομές φιλοξενίας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η παράταση γίνεται «λόγω εξαιρετικών αναγκών» και αφορά στους συμβασιούχους των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Λέρου και Φυλακίου Εβρου, καθώς και των δομών φιλοξενίας Μαλακάσας και Σιντικής Σερρών.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, δίνεται η δυνατότητα ήδη χορηγηθείσες πιστώσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να χρησιμοποιηθούν για δράσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και αποσκοπούν στην προστασία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στην επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου για λόγους αποσυμφόρησης των δομών, καθώς και στην ενίσχυση συναφών δράσεων δήμων ή περιφερειών. Οι εν λόγω δράσεις εξειδικεύονται και χρηματοδοτούνται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου