ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγήτρια Κοτανίδου: Υπάρχει συζήτηση οι φοιτητές, πριν επιστρέψουν στα Πανεπιστήμια, να χρειάζεται να κάνουν τεστ κορωνοϊού

καθηγήτρια-κοτανίδου-υπάρχει-συζήτη-749929

Τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο, όταν είναι απαραίτητα τα μαθήματα δια ζώσης, εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, αποκάλυψε ότι συζητείται η επιστροφή των φοιτητών στα Πανεπιστήμια να γίνεται με αρνητικό τεστ κορωνοϊού. «Επειδή υπάρχει η πρόταση στο τραπέζι, οι φοιτητές να επιστρέψουν στα μαθήματα, όπου χρειάζεται δια ζώσης, γίνεται μία συζήτηση με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, γιατί όπως καταλαβαίνετε οι φοιτητές είναι ακριβώς η ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μία συζήτηση που μπορεί να πρέπει οι φοιτητές, πριν επιστρέψουν στα Πανεπιστήμια για τα δια ζώσης μαθήματα, να χρειάζεται να κάνουν τεστ για τον Covid-19», είπε, τονίζοντας: «Υπάρχει μία συζήτηση, δεν έχει παρθεί καμία απόφαση».

Οπως εξήγησε η κα Κοτανίδου, «ακόμη δεν έχουμε φτάσει στην τελική λύση. Ολα αυτά είναι θέμα συζήτησης αυτή τη στιγμή. Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων η κα Κοτανίδου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η συζήτηση που έχει γίνει στην Επιτροπή είναι ναι να ανοίξουν τα σχολεία, εάν χρειαστεί αυτό που έχουμε πει, θα πρέπει να συνεννοηθούμε και με το υπουργείο Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία με μάσκες». Η κα Κοτανίδου διευκρίνισε πως οι μάσκες θα πρέπει να είναι ή υφασμάτινες ή χειρουργικές.

Προληπτική απομόνωση για τους νέους όταν επιστρέφουν από διακοπές

Σχετικά με τους τρόπους που μπορεί ένας συμπτωματικός ή ασυμπτωματικός να μην μεταφέρει τον ιό στο κοντινό του περιβάλλον η κα Κοτανίδου ανέφερε: «Το καλύτερο είναι να απομονωθεί σε ένα δωμάτιο και να χρησιμοποιεί μόνο τα δικά του είδη διατροφής και υγιεινής και οι αποστάσεις με τα άλλα μέλη της οικογένειας να είναι πάνω από 2 μέτρα. Εάν δεν έχουν συμπτώματα μπορούν να μείνουν για ένα διάστημα μέχρι 5 ημέρες μακριά από την οικογένεια τους, να μείνουν λίγο απομονωμένοι και μετά από 5 ημέρες να κάνουν ένα τεστ, να βεβαιωθούν ότι είναι αρνητικοί και τότε να έρθουν σε επαφή με την οικογένεια τους».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου