ΕΛΛΑΔΑ

Νέο παραλήρημα Τσελίκ: Να προσέξει η Ελλάδα γιατί θα έρθει ελληνική τραγωδία

νέο-παραλήρημα-τσελίκ-να-προσέξει-η-ελ-746982

Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας αυτή τη φορά από τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, σε ομιλία του στην Κεντρική επιτροπή.

“Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνάει το μπόι της. Την προειδοποιούμε, αυτό το παιχνίδι που πάτε να παίξετε μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία και δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι, δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας” είπε ο Τσελίκ σύμφωνα με το Open.

Για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και την ΑΟΖ, ο Τσελίκ ανέφερε ότι πρόκειται για μια “πειρατική συμφωνία. Αν νομίζετε ότι υπάρχει συμφωνία χωρίς την Τουρκία, απατάστε οικτρτά”. Ενώ για την κοινή ναυτική άσκηση της Κύπρου με τη Γαλλία, ανέφερε πως “δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα του Καστελόριζου τονίζοντας ότι “είναι δύο χιλιόμετρα κοντά στην Τουρκία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, επομένως δεν γίνεται να έχει ΑΟΖ αυτό το νησί. Δεν θα δεχτούμε να φυλακιστούμε από την Ελλάδα στην Αττάλεια

Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην “Γαλάζια Πατρίδα”, στην πατρίδα των αιθέρων ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς. Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019. Η δράση του Ορούτς Ρέις, το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι εντός της “Γαλάζιας Πατρίδας” μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο“.

Η Τουρκία πάντα δίπλα στην “τουρκική” μειονότητα της Δ. Θράκης

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία αναφέρθηκε και στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, χαρακτηρίζοντάς την “τουρκική” και κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης, ενώ προειδοποίησε ότι “η τουρκική μειονότητα δεν είναι μόνη της”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου