ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Με μάσκα όλοι οι μαθητές, από νηπιαγωγείο έως Λύκειο

κεραμέως-με-μάσκα-όλοι-οι-μαθητές-από-745947

Απάντηση έδωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το από ποια ηλικία και μετά τα παιδιά θα είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκα στο σχολείο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στο δελτίο του Alpha, η υπουργός αποκάλυψε ότι η πρόταση της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι η χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές, από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. “Την αποδεχόμαστε” είπε η κα. Κεραμέως, παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Επί του θέματος, σημείωσε επίσης ότι οι ειδικοί εισηγούνται να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές μικρής ηλικίας.

“Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό” πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας η οποία αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως μετά από απόφαση των ιδρυμάτων. Οι φοιτητές θα επιστρέψουν στις έδρες των πανεπιστημίων και τα μαθήματα έως των 50 ατόμων θα γίνονται δια ζώσης.

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις απουσίες, επανέλαβε ότι δικαιολογούνται μόνο σε τρεις περιπτώσεις: αν ο μαθητές φέρει τον ιό, αν μέλος της οικογενείας του έχει προσβληθεί ή αν ανήκει ο ίδιος ο μαθητής σε ευπαθή ομάδα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου