ΕΛΛΑΔΑ

Σαντορίνη: Έκτακτα μέτρα – Δωρεάν μάσκες στους τουρίστες και αυστηροί έλεγχοι

σαντορίνη-έκτακτα-μέτρα-δωρεάν-μάσκ-743156

Σε συναγερμό η Σαντορίνη, αφότου διαπιστώθηκε πως τουρίστες από Μύκονο και Πάρο μετακινούνται στο νησί

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί έντονη ανησυχία στη Σαντορίνη, αφού διαπιστώθηκε ότι τουρίστες που είχαν αρχικό προορισμό νησιά όπως η Μύκονος και η Πάρος, άρχισαν να μετακινούνται προς το νησί προκειμένου να αποφύγουν τις μάσκες αλλά και το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π), μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Το θέμα – που αποκάλυψε το ethnos.gr – έχει θέσει σε συναγερμό εδώ και μέρες τη Δημοτική Αρχή της Σαντορίνης, καθώς η μετακίνηση των τουριστών από τα άλλα νησιά με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, γίνεται μέσω του λιμανιού όπου δεν γίνονται τεστ στους επισκέπτες.

Έκτακτα μέτρα στο νησί

Έτσι, στο πλαίσιο προστασίας του νησιού και πριν χρειαστεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώσει μέτρα, η δημοτική αρχή αποφάσισε να λάβει πρωτοβουλία και να απλώσει από μόνη της ομπρέλα προστασίας στο νησί, πριν υπάρξουν πολλαπλά κρούσματα. Άλλωστε, μέχρι στιγμής, η Σαντορίνη θεωρείται από τα νησιά με εξαιρετικά χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου