ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Παλεύει για τη ζωή του ο 30χρονος μετά την έκρηξη στο πλοίο

ηράκλειο-παλεύει-για-τη-ζωή-του-ο-30χρον-743129

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος, νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ ο 30χρονος Γ’ μηχανικός του πλοίου Blue Horizon, στο οποίο νωρίτερα το πρωί σημειώθηκε έκρηξη στο μηχανοστάσιο, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, ο 30χρονος φέρει εκτεταμένα εγκαύματα και είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο διοικητής, υπήρξε επικοινωνία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου ο 30χρονος να μεταφερθεί εντός της ημέρας σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι άλλοι τρεις εγκαυματίες, ηλικίας 34, 27 και 45 ετών, νοσηλεύονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση στη Χειρουργική Κλινική.

Νωρίτερα στο Ράδιο Κρήτη μίλησε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Βαρδαβάς, ο οποίος ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου και πλήρωμα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν στο σημείο.

Ο Όμιλος Attica εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου