ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Μπελάδες για Nammos και Scorpios μετά τα 13 κρούσματα – Ερευνάται αν έκρυβαν στοιχεία

μύκονος-μπελάδες-για-nammos-και-scorpios-μετά-τα-13-κρ-736153

Αγωνία για τους 100 εργαζόμενους που έφυγαν πριν τους ελέγχους του Σαββάτου – Κλειστά τα δύο beach bar μέχρι την Παρασκευή

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα αναμένεται να μπουν τα δύο διάσημα beach bar της Μυκόνου, Nammos και Scorpios, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 13 κρουσμάτων κορωνοϊού (11 και 2 αντίστοιχα) που ακολούθησαν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Αυτό που έχει προβληματίσει τις αρχές είναι η εικόνα που έχει σχηματιστεί ότι εργαζόμενοι που είχαν συμπτώματα ενώ θα έπρεπε να αξιολογηθούν, απλά στέλνονταν στα σπίτια τους.

Την εικόνα αυτή ισχυροποιεί η πληροφορία ότι ειδικά στο διάσημο εστιατόριο της Ψαρούς οι εργαζόμενοι στο εμπορικό είχαν λάβει οδηγία από την Παρασκευή να μην κατεβαίνουν για φαγητό στο Nammos.

Δείτε βίντεο με την απολύμανση στο Nammos:

Δείτε βίντεο με άδεια τα δύο μαγαζιά το πρωί της Τετάρτης

Eρωτηματικό αποτελούν και οι 100 υπάλληλοι που, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαψαν να εργάζονται προ ημερών, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς παραμένουν ακόμη στο νησί και πόσοι έχουν αναχωρήσει.

Σε πρώτη φάση το μέτρο που ελήφθη σε βάρος των δύο διάσημων beach bar είναι το λουκέτο μέχρι την Παρασκευή.

Όσο για την επόμενη ημέρα παραμένει άγνωστη αφού πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό.

Οι ελεγχοι έγιναν αιφνιδιαστικά το περασμένο Σάββατο με μοριακά τεστ να γίνονται σε όλους τους εργαζόμενους σε Nammos και Scorpios.

Είχε προηγηθεί η περίπτωση του Alemagou με τα 8 κρούσματα στη Μύκονο, ένα νησί στο οποίο ο κορωνοϊός ήταν θέμα συζήτησης όλο το καλοκαίρι.

Μάλιστα οι φήμες για κρούσματα έδιναν και έπαιρναν από τον περασμένο Ιούλιο, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα στους χιλιάδες εργαζόμενους στα μαγαζιά του νησιού.

Δείτε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας:

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου