LIFE STYLE

Big Brother – Γιατί το ΕΣΡ δεν μπορεί να «τιμωρήσει» τον ΣKΑΪ

big-brother-γιατί-το-εσρ-δεν-μπορεί-να-τιμωρήσ-732046

Ο ΣΚΑΪ «γλιτώνει» το πρόστιμο παρά το γεγονός ότι προβάλλει ένα ριάλιτι που προάγει την υποκουλτούρα και δίνει βήμα σε απόψεις ρατσιστικές,ομοφοβικές , και μισογυνικές – Οι χορηγοί όμως, παίρνουν θέση και αποχωρούν από το Big Brother Με δεμένα τα χέρια κοιτάζει τo ΕΣΡ, χωρίς να μπορεί να τιμωρήσει το ΣΚΑΙ για την αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού και για τα όσα χυδαία και άθλια, ειπώθηκαν από παίχτη στο ριάλιτι.

Επειδή η συγκεκριμένη σκηνή δεν μεταδόθηκε στην τηλεόραση αλλά στο live streaming το καναλιού, στο site του, το ΕΣΡ δεν έχει την δικαιοδοσία να παρέμβει.

Το ΕΣΡ έχει αρμοδιότητα αποκλειστικά σε τηλεόραση και σε ραδιόφωνο.

Με αυτό τον τρόπο ο ΣΚΑΪ «γλιτώνει» σίγουρα ένα τεράστιο πρόστιμο παρά το γεγονός ότι προβάλλει ένα ριάλιτι που προάγει την υποκουλτούρα και δίνει βήμα σε ρατσιστικές,ομοφοβικές και μισογυνικές απόψεις.

Ωστόσο μετά τη θύελλα αντιδράσεων και το κίνημα #cancelbigbrothergr που ξεσήκωσαν τα εμετικά σχόλια του συμμετέχοντα, οδήγησαν εταιρείες να αποσύρουν τις χορηγίες τους από το ριάλιτι.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται “γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στη συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Πηγή: zoornalistas.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου