ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Νέα καταδίκη στον εγγονό που σκότωσε τη γιαγιά του για μία τηλεόραση

ρόδος-νέα-καταδίκη-στον-εγγονό-που-σκό-73055

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 34χρονο ισοβίτη, κρατούμενο για την δολοφονία, για μια τηλεόραση, της γιαγιάς του, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση κλοπής και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, το δικαστήριο έπαυσε οριστικά λόγω θανάτου την δίωξη σε έναν συγκατηγορούμενό του και έκρινε ένοχο κλοπής και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος έναν 38χρονο συγκατηγορούμενό του στον οποίον επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών.

Ο 34χρονος κρίθηκε συγκεκριμένα χθες αθώος κλοπής και ένοχος αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Κατηγορήθηκε για το ό,τι κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους 2017 έως τις 15-4-2017, πούλησε στον συγκατηγορούμενό του κλοπιμαία και συγκεκριμένα μια κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, μία ηλεκτρική σέγα κι ένα αλυσοπρίονο.

Θυμίζουμε ότι ο 34χρονος, συνελήφθη το πρωί της 26ης Μαρτίου 2018 από αστυνομικούς της δημόσιας ασφάλειας και του τμήματος φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε αγροτική περιοχή στ’ Ασγούρου και συγκεκριμένα σε σπηλιά κοντά στην οικία του, στο ύψος του δημόσιου ΚΤΕΟ.

Κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία, την 3η Νοεμβρίου 2014, της γιαγιάς του, στην οικία της για μια… τηλεόραση.

Θυμίζουμε ότι το λαϊκό δικαστήριο της Κω έχει κρίνει τον 34χρονο ένοχο οπλοκατοχής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ, με τριετή αναστολή.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε στην πορεία ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω στο αθωωτικό της σκέλος δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά σε συμπεράσματα.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου η αθωωτική απόφαση ανετράπη.

Για την απόφαση ενοχής του κατηγορούμενου το δικαστήριο εκτίμησε και αξιολόγησε την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας, αστυνομικού, ο οποίος υποστήριξε στο ακροατήριο ότι ο 26χρονος, μετά την προσαγωγή του στο Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου και ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες της αστυνομίας για την ανακάλυψη του υπαιτίου ή των υπαιτίων της δολοφονίας και της ληστείας σε βάρος της ηλικιωμένης, παραδέχθηκε ενώπιόν του την ενοχή του, λέγοντάς του: «Εγώ το έκανα, ευχαριστήθηκες τώρα;».

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος δεν παρουσίασε άλλοθι για τις κινήσεις του κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 21.00 και 22.30 της 3-11-2014, εντός του οποίου τοποθετείται ο θάνατος.

Επιπλέον αξιολογήθηκε ο εντοπισμός του D.N.Α. του κατηγορουμένου στη θήκη του μαξιλαριού που χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει το πολτοποιημένο κεφάλι της γιαγιάς του στοιχείο που υποδηλώνει σαφώς τη σωματική του παρουσία στον τόπο του εγκλήματος αλλά και τον συνδέει με ένα από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεσή του.

Επιπλέον φέρεται να αξιολογήθηκε η κατάθεση ενός φίλου του, που είχε κατηγορηθεί για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συγκεκριμένα της τηλεόρασης στον οποίο είχε πει να μην πει τίποτε για την πώλησή της στην αδελφή του.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου