ΕΛΛΑΔΑ

«Ήξεραν ότι νοσούσαν και έρχονταν στη δουλειά»: Καταγγελία εργαζόμενης από το εργοστάσιο στα Γιαννιτσά

ήξεραν-ότι-νοσούσαν-και-έρχονταν-στη-730124

Ανησυχία επικρατεί στα Γιαννιτσά λόγω των 46 κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας της περιοχής. Την ίδια ώρα εργαζόμενη θετική και η ίδια καταγγέλλει ότι κάποιοι εργαζόμενοι, ενώ ήξεραν ότι νοσούσαν, πήγαιναν κανονικά στη δουλειά.

“Άρχισα να καταρρέω… Κάποιοι ήξεραν και έρχονταν κανονικά στη δουλειά, είναι ανεύθυνοι” είπε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή Live News η εργαζόμενη η οποία βρίσκεται σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι της, έχοντας εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Παράλληλα, άλλη εργαζόμενη της κονσερβοποιίας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η 31χρονη Βασιλική επέρριψε -μέσω του Mega- ευθύνες στη διεύθυνση του εργοστασίου. “Εγώ ειδοποίησα το εργοστάσιο. Αυτοί δεν ενημέρωσαν τίποτα, δεν έκαναν κάτι” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Τηρούνταν όλα τα μέτρα”

Στο εργοστάσιο εργάζονται συνολικά περισσότεροι από 600 εποχικοί υπάλληλοι, ενώ συνεχίζεται τόσο η ιχνηλάτηση των επαφών, όσο και τα τεστ στους εργαζόμενους.

Η Μάρθα Σαλτσίδου, ΓΓ Σωματείου Εργαζομένων σε κονσερβοποιίες Γιαννιτσών, σημείωσε ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο τηρούνταν. “Δε μας είχε γίνει καμία αναφορά και καμία καταγγελία” είπε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κάποιοι αρνήθηκαν να κάνουν το τεστ, παρόλο που υπάρχει τεράστια ανησυχία για διασπορά του ιού στην περιοχή. Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε να πάρει δείγματα από 15 άτομα και οι δέκα δεν δέχτηκαν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Σημειώνεται πως στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά, εργάζονται περίπου 680 εποχικοί υπάλληλοι και όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού, βρίσκονταν εκεί 150 εργάτες.

Διέκοψε τη λειτουργία του το εργοστάσιο

Διέκοψε τη λειτουργία του “μέχρι νεωτέρας” το εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ, “η εταιρεία μας, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της”.

[ thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου